Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » S-a dus la piață după mere, iar gestul vânzătorului l-a lăsat fără cuvinte. Întâmplarea care i-a emoționat pe mulți români: “Niciodată, dacă nu aveam 50 de bani”

S-a dus la piață după mere, iar gestul vânzătorului l-a lăsat fără cuvinte. Întâmplarea care i-a emoționat pe mulți români: “Niciodată, dacă nu aveam 50 de bani”

Un bărbat s-a dus la piață după mere, iar gestul vânzătorului l-a lăsat fără cuvinte. Ajunsă virală pe Internet, întâmplarea i-a emoționat pe mulți român.

Încă mai sunt români care aleg să își facă timp de piață și nu de vizita săptămânală la cel mai apropiat supermarket. Încă mai sunt români care aleg produsele autohtone de pe tarabele piețelor, câteodată mai mici și mai zbârcite, în detrimentul fructelor și legumelor aproape perfecte, care sunt puse frumos pe rafturile marilor magazine. Printre aceștia, și un român ajuns la piață după mere. Iată întâmplarea care i-a emoționat pe mulți români.

S-a dus la piață după mere, iar gestul vânzătorului l-a lăsat fără cuvinte: “Niciodată, dacă nu aveam 50 de bani”

„Am ales 4 mere si le-am pus pe cantar. Vanzatorul imi zice 5.5 lei. ‘Nu vreti sa mai pun unul pana la 6 lei’? Ii dau 6 lei si ii zic sa pastreze restul. Omul bagă mana intre nuci si-mi pune in punga un pumn intreg. Practic pumnul ala valoreaza cât merele.

Asta e o chestie pe care am observat-o in piata mereu. Vanzatorul din piata mi-a dat mereu mai mult. S-a scotocit in buzunare sa-mi dea restul de 50 bani mereu si daca nu a avut a cerut la vecinu’ de stand. Am capatat nuci, un porumb, o rosie, o floare, o legatura de leustean, in plus de la piețari.

Niciodata un hipermarket nu mi-a vandut produsul daca nu aveam 50 de bani. Niciodată!”, este mesajul care i-a emoționat pe mulți români.

Întâmplarea de la piață a împărțit Internetul în două

Postarea a stârnit un val de reacții din partea internauților, fiind distribuită masiv de zeci de mii de români care erau în asentimentul celui care a făcut postarea.

“ Era producător, NOI avem obligația morală să susținem producătorii români, așa cum alte țări și-au susținut producătorii lor ” , este unul dintre comentariile cu cele mai multe aprecieri.

“ Chiar azi am trecut pe lângă piața și am zis sa îmi cumpar câteva căpșuni, doamna de la stand mi-a cântărit o caserola și îmi zice „14 lei și 50 de bănuți „,

eu aveam 14 lei mărunt și în rest aveam doar bani mari, deja ma scotoceam prin buzunare după 50 de bani sau 1 leu, dar în zadar, și ii întind hârtia de 100 de lei,

însă ea întinde mana după cei 14 lei și îmi zice ” nu te stresa, e mai mult decât perfect”, mi-a înseninat ziua! “, este un mesaj care prezintă o întâmplare similară.

Așa cum era de așteptat, au fost și păreri de cealaltă parte.

“Povești de adormit copiii 😂 Fuse, fuse și se duse, (vorba lui nea Mărin) când era bunica fată.

Din piață, nu odată am plecat ori cu nervii tensionați la maxim, ori „țepuit”. Piețele sunt pline de „samsari” nu de producători cinstiți ca pe vremuri.”, a povestit unul dintre românii care au apreciat postarea.

“Normal ca in hipermarket nu ti-au vândut produsul fără 50 bani! Că nu e hipermarketul casieriței sau al angajaților! Sunt niște prețuri și o contabilitate ca în orice firmă! Tocmai pentru că nu e piață și e hipermarket, ce naiba de comparație e asta?

Plus, ăla din piață e producător (sau măcar comerciant direct), e al lui. Poate să-ți lase, că de la el lasă. Am înțeles ideea și îmi place să cumpăr și din piață. Dar comparația e stupidă!”, a scris un alt internaut.

“Nu stiu in ce piata isi face asta cumparaturile dar sigur nu in Romania. aici nu se intampla asa.aici pietarul te fura la cantar, aici pietarul iti pune deasupra produse bune si desesubt stricate, aici pietarul se rasteste la tine daca vrei sa alegi produsele, aici pietarii nu sunt producatori ci comercianti.foarte putine exceptii.

deci cu siguranta cumpar de la supermarket sau aprozar.”, atrage atenția un alt utilizator.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: