Redactia.ro
Home » Știri » S-a înregistrat cel mai mare număr de turiști la munte, de la finalul perioadei de izolare până acum. Ce preț au cazările?

S-a înregistrat cel mai mare număr de turiști la munte, de la finalul perioadei de izolare până acum. Ce preț au cazările?

GALERIE FOTO (2) Cazare la munte

Anul acesta, din cauza pandemiei, turiștii au fost nevoiți să își petreacă vacanța în țară, pentru că granițele au fost închise.

Proprietarii pensiunilor spun că numărul turiștilor este dublu față de luna iulie, dar tot nu reușesc să își scoată banii pe care i-au investit.

Stațiunile de la munte au mai puțini turiști față de cele de la malul mării.

Prețul pentru o noapte de cazare la hotel este de 250 de lei.

Numărul de turiști s-a dublat față de luna iulie

Un hotel din Poiana Brașov a deschis pe 15 iulie și s-a ocupat într-un procent de 35%.

În august, 70% din camere sunt rezervate de turiști.

Hotelurile s-au conformat normelor de igienă, ca să ofere clienților o vacanță sigură.

S-au lipit stickere pentru menținerea distanței și s-au pus stații de dezinfectare.

Specialiștii în turism spun că turiștii au renunțat la vacanțele pe care le aveau rezervate în străinătate, ca să nu riște să stea în carantină acolo.

Românii nu sunt dispuși să renunțe la vacanțe pe timpul pandemiei

Vicepreședintele Asociațiilor de promovare turistică din România, Adi Voican spune că oamenii și-au amânat vacanțele pentru 2020, dar din cauză că s-a descoperit că virusul rezistă în timp, aceștia nu vor să renunțe la vacanța la munte sau la mare.

„Oamenii au tot așteptat să se rezolve situația legată de coronavirus. Au tot amânat să își facă vacanța pe sezonul 2020 până în ultima clipă, dar nu sunt dispuși să renunțe la vacanțe. S-a dovedit că virusul trăiește alături de noi pentru o lungă perioadă de timp și trebuie să ne ducem viața mai departe. Românii nu sunt dispuși să petreacă un an întreg fără concediu, în așteptarea anului viitor.”

Turiștii spun că au fost atenți să aleagă locuri aerisite și igienizate unde să își petreacă vacanța.

Mulți aleg stațiunile de la munte, în defavoarea celor supraaglomerate de la mare.

Managerii hotelurilor vin cu noi tehnici de dezinfectare, pentru a asigura confortul și siguranța clienților.

„Venim în plus cu ultraviolete în cameră, chiar și în spațiile alimentare. Mergem și dezinfectăm camerele cu ozon după fiecare client. Lăsăm pauză 24 de ore cel puțin. Luna trecută am avut un grad de ocupare de 35%. În lunile iunie și iulie am fost și mai speriați de acest virus.”

Grecia și Bulgaria au ajutat foarte mult turismul românesc în acest an. Restricțiile de acolo i-au făcut pe români să renunțe la vacanțele din străinătate și să aleagă stațiunile din țară. Oamenii au început să aibă mai multă grijă de ei și au văzut că hotelurile din țară sunt puse la punct și respectă toate măsurile de igienă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: