Redactia.ro
Home » Știri » S-a născut primul copil refugiat în Suceava. Micuța a venit pe lume în „tabăra” formată de antreprenorul Ștefan Mandachi

S-a născut primul copil refugiat în Suceava. Micuța a venit pe lume în „tabăra” formată de antreprenorul Ștefan Mandachi

GALERIE FOTO (4) S-a născut primul copil refugiat în Suceava.

S-a născut primul copil refugiat în Suceava. O tânără din Ucraina care s-a refugiat în tabăra formată de Ștefan Mandachi, la hotelul său, a născut noaptea trecută o fetiță. Micuța este primul copil refugiat născut în România. Antrenprenorul din Suceava a anunțat că atât mama, cât și fetița sunt sănătoase.

S-a născut primul copil refugiat în Suceava. Micuța a venit pe lume în „tabăra” formată de antreprenorul Ștefan Mandachi

Printre atâta durere și atâtea lacrimi provocate de invazia Rusiei în Ucraina, există și momente speciale. Printre mii de refugiați ucraineni veniți în România, a venit pe lume o fetiță. Este primul copil refugiat din Ucraina născut pe teritoriul României. Afaceristul din Suceava, Ștefan Mandachi, s-a mobilizat și a pus la dispoziție hotelul său pentru refugiați. Antreprenorul și-a transformat hotelul din Bucovina în centru pentru refugiați. Mandachi oferă cazare gratuită în limita locurilor pentru ucrainenii refugiați care au nevoie.

În această dimineață, o tânără din Ucraina a adus pe lume primul copil refugiat în România. Anunțul a fost făcut de Ștefan Mandachi, pe Facebook. Afaceristul este activ pe rețelele de socializare, acolo unde îi ține la curent pe internauți cu tot ce se întâmplă cu refugiații ucraineni. Ștefan a anunțat că o tânără refugiată care se afla în salonul hotelului său a început să aibă dureri în travaliu. Tatiana, venită din Ucraina, trebuia astăzi să plece în Polonia. Voluntara Dora, a auzit țipetele tinerei și a anunțat rapid ambulanța. Dora a mers cu tânăra mămică la Spitalul de Urgență, a intrat cu ea în sala de operații și a tradus în ucrainiană pentru ca ea să înțeleagă și să se liniștească, având în vedere că era la prima naștere. Tânăra mămică din Ucraina a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. În momentul de față, atât mama, cât și micuța, se află în spital și se simt bine.

„S-a născut primul copilaș refugiat în Suceava, la “tabăra” noastră. Perfect sănătos. E fetiță. I s-a rupt apa mamei când era pe saltea, în salonul mare de evenimente. Trebuia să plece în Polonia..(…)La ora 05:35 a auzit țipete în salonul mare, pe o saltea “naște, naște!”. A lăsat totul, a sunat ambulanța și a mers la spital de urgență. Dora a calmat-o și a intrat în sala de operații cu ea, a tradus în ucrainiană tot pentru ea. (Ea e tot din Ucraina, dar stabilită la Suceava). Mă gândesc ce-ar fi simțit viitoarea mămică fără ea, fără să înțeleagă un cuvânt din ce-ar fi zis medicii. Fetița e sănătoasă. Mama e la spital. Probabil mai stă. A iesit din anestezie. A nascut prin cezariana.„, a postat Stefan Mandachi pe retelele de socializare.

Ștefan Mandachi, în ajutorul mămicilor și copiilor din Ucraina

Ștefan Mandachi a menționat în mesajul său că îi va pune la dispoziție o locuință prospetei mămici, dar momentan nu știe ce decizie va lua Tatiana. Mai mult, afaceristului i s-a sugerat să o boteze pe micuță, iar Mandachi a acceptat acest lucru. „Când iese, îi pun la dispoziție un apartament/ o casă, dacă vrea. Stiu ca dimineata trebuia sa plece spre Polonia, asa ca nu-s sigur ce-o vrea sa facă. O botez dacă vrea, cu cea mai mare plăcere. Mămică Tatiana a fost însoțită de mai multe mătuși. Nu e cu tatăl copilului”, a mai spus afaceristul din Suceava.

Încă din primele zile de la izbucnirea războiului în Ucraina, Ștefan Mandachi și-a oferit ajutorul pentru refugiații ucraineni. Afaceristul le oferă cazare gratuită refugiaților, iar la hotelul său continuă să vină foarte mulți ucraineni, inclusiv familii cu copii și animale. Ștefan Mandachi a amintit că la restaurantele Spartan Suceava toți cetățenii ucraineni cu un act de identitate pot mânca gratuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: