Redactia.ro
Home » Știri » S-a pus lacătul pe „fabrica de droguri” a elevilor. Substanțele erau vândute în magazine din toată țara

S-a pus lacătul pe „fabrica de droguri” a elevilor. Substanțele erau vândute în magazine din toată țara

droguri

Procurorii din domeniul combaterii crimei organizate au făcut o descoperire alarmantă. Aceștia au dezvăluit că au destructurat o rețea criminală implicată în producția de dulciuri și produse de vaping cu substanțe ilegale. O impresionantă operațiune a inclus nu mai puțin de 121 de percheziții desfășurate pe întreg teritoriul țării. Iată ce au descoperit în urma perchezițiilor!

Fabrică de substanțe interzise. Bomboane, prăjituri şi substanţe de vapat cu droguri la Iaşi, puse la dispoziția adolescenților

Este vorba despre o grupare infracțională organizată, presupusă a fi condusă de două persoane din Iași. Cu ajutorul unor unități de producție, atât în Iași cât și în alte locații, această grupare ar fi fabricat, începând din octombrie anul trecut până în prezent, nu mai puțin de 100.000 de dispozitive de vaping, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul tinerilor. Aceste dispozitive conțineau și substanțe psihoactive, precum canabis, THC sau HHC, obținute sintetic, substanțe cu un potențial extrem de periculos, care pot duce la evenimente tragice, inclusiv decese.

THC (tetrahidrocannabinol) și HHC (hexahidrocannabinol) sunt două dintre compușii chimici activi găsiți în plantele de cannabis. Acești compuși interacționează cu sistemul endocannabinoid din organismul uman și au diverse efecte psihotrope.

Se pare că aceste dispozitive erau comercializate în principal pe internet și în zonele în care se găseau numeroase școli sau instituții de învățământ, ajungând astfel la tinerii care le achiziționau. Mulți dintre acești tineri erau conștienți de natura periculoasă a acestor produse și a ceea ce cumpărau, motiv pentru care sunt acum sub investigație. Un total de 20 de unități comerciale erau implicate în vânzarea acestor dispozitive de vapare, cu majoritatea vânzărilor realizate în mediul online.

Mai mult decât atât, echipa de anchetă a efectuat percheziții la fabrica din județul Iași din cauza producției de dispozitive de vapare. În plus față de aceste dispozitive, fabrica mai producea și jeleuri, bomboane, drajeuri și prăjituri care conțineau substanțe psihoactive.

Acest tip de produse erau în cea mai mare parte destinat adolescenților, iar unii dintre ei erau conștienți de conținutul acestor produse, în timp ce alții nu aveau idee că consumau astfel de substanțe. Investigațiile continuă, iar un număr de peste 40 de persoane, implicate în fabricarea și comercializarea dulciurilor și a dispozitivelor de tip vape urmează să fie aduse la audieri.

Efecte ale consumului de THC

Consumul de THC (tetrahidrocannabinol), care este principalul compus psihoactiv din cannabis, poate determina o varietate de simptome și efecte asupra sănătății mentale și fizice a persoanei.

Euforie: THC poate provoca stări de euforie. Persoana poate simți o intensificare a stării de bine și o senzație de relaxare.

Creșterea apetitului: Un efect des întâlnit al consumului de THC este creșterea apetitului.

Modificări ale percepției: Consumul de THC poate afecta percepția, ceea ce poate duce la modificări de percepție a culorilor, sunetelor și formelor.

Greață și vărsături: Deși THC poate ajuta unele persoane să facă față grețurilor și vărsăturilor, la altele poate provoca sau agrava aceste simptome.

Anxietate și paranoia: Unele persoane experimentează creșterea anxietății sau sentimente de paranoia în urma consumului de THC. Aceste simptome pot fi mai accentuate la doze mari sau în cazul persoanelor cu sensibilitate crescută.

Amnezie temporară: THC poate afecta memoria imediată și poate provoca dificultăți în reținerea informațiilor pentru o perioadă scurtă de timp.

Coordonare și concentrare afectate: Consumul de THC poate afecta coordonarea motorie și concentrarea, ceea ce poate duce la dificultăți în efectuarea unor activități cotidiene.

Tahicardie: Un efect secundar al THC-ului poate fi creșterea ritmului cardiac, ceea ce poate cauza palpitații și anxietate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: