Redactia.ro
Home » Știri » S-a stropit cu benzină și a amenințat că-și dă foc, la Slobozia. Cum l-a salvat un jandarm aflat în timpul liber

S-a stropit cu benzină și a amenințat că-și dă foc, la Slobozia. Cum l-a salvat un jandarm aflat în timpul liber

Intervenție ca-n filme a jandarmilor, la Slobozia. Acolo, un bărbat de 53 de ani s-a stropit cu combustibil și a amenințat, ieri noapte, că se autoincendiază pe scările din fața ușilor de acces în Parchetul de pe lângă Judecătorie.

A urmat a fost o operațiune incredibilă de salvare a acestuia, la care au luat parte jandarmii și trupele SAS.

Jandarmul de serviciu a tras de timp

Jandarmul de serviciu a tergiversat discuția până la sosirea tuturor echipajelor de intervenție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Bărbatul, care s-a stropit cu combustibil, având în mână o brichetă și fiind foarte agitat, a refuzat negocierea cu orice persoană îmbrăcată în uniformă, insistând că vrea să discute cu un procuror din cadrul Parchetului.

 

„Bărbatul, care s-a stropit cu combustibil, având în mână o brichetă și fiind foarte agitat, a refuzat negocierea cu orice persoană îmbrăcată în uniformă, insistând că vrea să discute cu un procuror din cadrul Parchetului”, se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

A intervenit un jandarm în civil

Un rol-cheie în operațiune l-a jucat un jandarm aflat în timpul liber.

Acesta a intrat în clădirea Parchetului împreună cu forțele de ordine și s-a dat drept procuror, ținându-l de vorbă pe bărbatul care amenința că-și dă foc. Abia în acest moment au intervenit trupele speciale SAS care au reușit să-l imobilizeze pe bărbat.

În timp ce se negocia cu persoana nemulțumită, Mihai, un jandarm ialomițean, care se afla în timpul liber, în haine civile, a intrat, împreună cu jandarmi de la grupa antiteroristă din cadrul Jandarmeriei Ialomița și luptători SAS din cadrul Poliției Ialomița, pe ușa din spate a instituției și sub pretextul că este procurorul de serviciu, i-a distras atenția bărbatului, l-a dezechilibrat, reușind astfel să fie imobilizat de forțele de ordine.

În acel moment, colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița au acționat stingătorul pentru a preveni autoincendierea”, a transmis Jandarmeria Română.

Bărbatul care amenința că-și dă foc a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fiind internat pentru investigații suplimentare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: