Redactia.ro
Home » Știri » S-au resimțit la Oradea și Arad! Valul de 13 cutremure care au zguduit Ungaria, sâmbătă şi duminică, aduc îngrijorare pe teritoriul României 

S-au resimțit la Oradea și Arad! Valul de 13 cutremure care au zguduit Ungaria, sâmbătă şi duminică, aduc îngrijorare pe teritoriul României 

S-au resimțit puternic la Oradea și Arad! Valul de 13 cutremure care au zguduit Ungaria, sâmbătă şi duminică, aduc îngrijorare pe teritoriul României. Iată detaliile!

Cutremurele zguduie Ungaria și aduc îngrijorare în Arad și Oradea

Într-un weekend marcat de fenomene naturale neașteptate, Ungaria a fost lovită de o serie de 13 cutremure în două zile consecutive. Cel mai puternic dintre acestea, cu o magnitudine de 4.1, a adus îngrijorare în rândul locuitorilor și a fost resimțit și în Arad, dar și în Oradea, conform informațiilor furnizate de Digi24.

Ce magnitudine au avut cutremurele

Primul semnal al acestor mișcări telurice a fost înregistrat sâmbătă, la ora 12:13, având o magnitudine de 4.0. În doar trei minute, o replică de magnitudine 4.1 a urmat acestui eveniment, adâncind îngrijorarea populației locale, potrivit specialarad.ro.

De la ora 13:51 până la ora 19:12, Ungaria a fost zguduită de încă opt cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2.1 și 3.9. Această activitate seismică persistentă a fost un factor major de îngrijorare pentru locuitorii din regiune.

La ora 19:20, un alt cutremur, de această dată cu magnitudinea de 4.0, a lovit Ungaria. În același interval de timp, și România a resimțit un cutremur cu magnitudinea de 3.7, localizat în Banat, în județul Caraș-Severin. Acest eveniment a sporit preocupările și a adus la suprafață discuții despre pregătirea și rezistența infrastructurii în fața cutremurelor.

Dimineața următoare, duminică, Ungaria a fost din nou tulburată de două cutremure cu magnitudini de 3.9 și 3.4. Aceste mișcări telurice au accentuat îngrijorarea deja existentă în rândul populației.

Deși epicentrul acestor cutremure a fost în Ungaria, consecințele s-au resimțit și în România. Orașul Arad a fost printre cele mai afectate zone, cu locuitori care au relatat resimțirea cutremurelor, iar unele mișcări telurice au avut efecte și în Oradea.

Sursa foto: specialarad.ro

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: