Redactia.ro
Home » Sport » Sabine Lisicki a învins o boală teribilă! Mărturisiri emoționante

Sabine Lisicki a învins o boală teribilă! Mărturisiri emoționante

GALERIE FOTO (9) tenis, Sabine Lisicki boală

Nemțoaica, finalistă la Wimbledon în 2013 a suferit de o boală teribilă. Nu și-a pierdut curajul și a decis să lupte, trecând prin moment grele.

În 2019, Sabine Lisicki a aflat că are mononucleoză. S-a întâmplat pe 30 iulie 2019, la turneul de la Karlsruhe. S-a speriat foarte tare, știind că au existat sportivi care au fost nevoiți să renunțe la tenis din cauza acestei boli. După câteva luni a revenit pe teren, dar a fost nevoită să joace destul de puțin.

„E dificil să revin la viața normală. În acest moment mă simt bine. Sunt aproape două luni de când am jucat ultimul meci în circuit. E foarte dificil să stau nemișcată atât de mult timp”, a declarat Lisicki, potrivit Tennis Magazine.

Sabine Lisicki a povestit cum a aflat că este bolnavă și cum s-a luptat pentru a se face bine.

„Am mers la câțiva doctori între lunile aprilie și august. Înainte de Wimbledon am fost spitalizată pentru că am fost foarte bolnavă. Inflamarea mușchiului inimii, printre altele, a fost exclusă. Nici acum nu știu cum am putut să joc trei meciuri de calificare în acele condiții. După turneu, am știut că s-a întâmplat ceva. Un imunolog a făcut mai multe teste și a descoperit mononucleoza. Când am aflat veștile, m-am gândit la Soderling sau la Ancic, care au trebuit să se retragă din cauza asta. Eram foarte speriată. Nu sunt o persoană care stă acasă, pe canapea și privește cum trece viața”, a mai spus jucătoarea de tenis.

Lisicki a revenit în circuit

A luptat câteva luni cu boala, timp în care a fost obligată să stea și în spital. Apoi a început să se recupereze.

„Treptat, am văzut luminița de la capătul tunelului. La început am muncit câte 15 minute de două ori pe săptămână. Treptat m-am simțit mai bine. Celelalte operații din cauza accidentătilor nu au contat prea mult pentru mine pentru că mai devreme sau mai târziu ajungi să faci recuperare „, a povestit Lisicki.

Lisicki nu și-a mai putut reveni complet. A reluat antrenamentele treptat, la Academia Nick Bollettieri. În noiembrie 2020 a jucat ultima partidă fiind eliminată în calificări la Linz.

„După tot ce mi s-a întâmplat, încă am o clasare bună, în ciuda faptului că nu am jucat mult anul 2020”, a spus Lisicki.

Lisicki a fost finalistă la Wimbledon în 2013. Acum este pe locul 627 WTA. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 12 în clasamentul mondial, în mai 2012.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: