Redactia.ro
Home » Sport » Infernul prin care a trecut Robin Soderling! “Am căutat cum să mă sinucid”

Infernul prin care a trecut Robin Soderling! “Am căutat cum să mă sinucid”

sinucidere, Robin Soderling, ATP,

Fostul jucător de tenis a povestit la un post de radio calvarul pe care l-a trăit. Suedezul a recunoscut că a avut probleme psihice și a căutat modalități pentru a se sinucide.

Dezvăluirile făcute de primul jucător care l-a învins pe Rafael Nadal la Roland Garros au cutremurat o lume întreagă. Fostul număr 4 mondial a recunoscut că a suferit de atacuri de panică și anxietate în perioada considerată cea mai bună din cariera sa. Acesta a fost și motivul pentru care s-a retras în anul 2015, la numai 31 de ani. În 2011, Robin Soderling a avut mononucleoză și nu a mai reușit niciodată să-și revină. În fapt problemele sale erau mult mai grave.

“Am suferit de anxietate. Stăteam în apartament și mă uitat în gol. Cel mai mic zgomot mă speria. Când o scrisoare a căzut pe podea m-am speriat atât de tare. Dacă suna telefonul tremuram de frică”, a declarat Soderling, la Radio Suedia.

“Am căutat pe Google cum să ma sinucid”

Totul a început în anul 2009. Atunci a jucat prima sa finală la Roland Garros cu Roger Federer. Din acel moment a început să simtă o presiune din ce în ce mai mare.

“Erau doar trei jucători cu care puteam pierde. Pe restul dacă nu îi învingeam mă simțeam un ratat”.

O nouă victorie, doi ani mai târziu l-a adus pe Soderling în pragul sinuciderii. Atunci a câștigat turneul de la Baastad.

“M-am scufungat într-un abis fără fund. M-am panicat și am început să plâng. Plângeam și plângeam. M-am întors la hotel și m-am pus în pat. De fiecare dată când mă gândeam să revin pe drumul cel bun, mă panicam. Pentru prima dată simțeam că, indiferent de cât de mult îmi doream, nu puteam face asta. Am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid orice era mai bine decât să trăiesc în acest infern”, a mai spus fostul jucător.

A avut nevoie de mulți ani pentru a avea curajul să povestească calvarul prin care a trecut. Și-a dat seama ce a făcut greșit și își dorește ca nimeni să nu mai treacă printr-o asemenea experiență.

“Fă sport și visează, iar dacă ai succes, caută-ți o viață. Eu nu am făcut asta”, a mai spus Robin Soderling.

Fostul tenisman a câștigat în carieră 10 turnee ATP.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: