Redactia.ro
Home » Sport » Rafael Nadal vrea să joace la Roland Garros, dar nu în orice condiții

Rafael Nadal vrea să joace la Roland Garros, dar nu în orice condiții

Rafael Nadal, roland garros, decizie

Rafael Nadal a declarat că își dorește să joace în luna septembrie la turneul de la Roland Garros. Spaniolul a pus însă mai multe condiții.

Toată lumea așteaptă să-l vadă din nou pe Rafael Nadal pe zgura turneului din Franța. Spaniolul care a câștigat de 12 ori titlul a anunțat că dorește să participe și în acest an, la turneul său preferat. Are însă câteva condiții.

„Dacă putem juca în condiţii optime de securitate, dacă toată lumea poate participa, dacă se întrunesc aceste condiţii, atunci voi fi acolo, dar acum trebuie să fim vigilenţi şi responsabili cu deciziile adoptate, pentru a proteja securitatea şi sănătatea tuturor celor din lumea tenisului”, a declarat Nadal, pentru francezii de la „France TV Sport”.

Nadal a revenit de câteva zile la antrenamente și spune că în această perioadă dificilă a învățat să gândească în manieră medicală.

„Mă proiectez într-o lume în care putem proteja sănătatea tuturor oamenilor care lucrează la turneu”, a declarat ibericul.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Aquí os pongo un vídeo del entrenamiento de hoy… y un mensaje especial para los niños en la @rafanadalacademy 😉💪🏻🎾🙌🏻

O postare distribuită de Rafa Nadal (@rafaelnadal) pe

Ce se întâmplă cu turneele de Grand Slam

Din cauza pandemiei de coronavirus tot calendarul competițional a fost dat peste cap. Foarte multe competiții au fost anulate, altele doar amânate. În cazul turneelor de Grand Slam, organizatorii încearcă să caute soluții pentru ca acestea să se joace. Englezii au decis ca în 2020 să anuleze turneul de la Wimbledon. În schimb, organizatorii de la Roland Garros au stabilit că acesta să se joace în luna septembrie. Deocamdată nu se știe ce decizie se va lua în privința turneului de la US Open, care ar trebui să aibă loc la sfârşitul lunii august.

„Vreau să fiu pregătit pentru 2021. Mă preocupă mai mult Openul Australiei decât ceea ce se va întâmpla la sfârşitul acestui an. Anul 2020 îl văd practic pierdut. Sper că vom putea începe anul viitor”, a spus Nadal, cel care are în palmares 19 titluri de Grand Slam.

Loading...