Redactia.ro
Home » Știri » Salarii 2024: Majorări cuprinse între 330 și 1.500 de lei pentru acești bugetari

Salarii 2024: Majorări cuprinse între 330 și 1.500 de lei pentru acești bugetari

Cine sunt angajații care beneficiază de o creștere semnificativă a salariului de la 1 ianuarie. Legea a fost deja aprobată

Majorări cuprinse între 330 și 1.500 de lei pentru acești bugetari. Iată detaliile!

Majorări cuprinse între 330 și 1.500 de lei pentru acești bugetari

Începând cu 1 ianuarie 2024, mii de angajați români din cadrul Caselor Naționale de Pensii Publice se pot aștepta la creșteri semnificative ale salariilor lor, cu sume cuprinse între 330 și 1.500 de lei net. Această decizie, anunțată recent, reprezintă un pas important spre echitatea salarială și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru acești bugetari.

Contextul în care s-au desfășurat negocierile este marcat de proteste intense ale angajaților, care au militat pentru dreptatea salarială și echitate în sistemul de pensii. Această majorare salarială nu doar răspunde revendicărilor angajaților, ci și aduce un echilibru mai bun între salarizarea angajaților din Casele Județene de Pensii și cei ai Casei Naționale de Pensii Publice.

Eforturile de negociere au fost remarcabile, cu reprezentanții Blocului Național Sindical și cei ai angajaților din Casa Națională de Pensii Publice având discuții cruciale cu prim-ministrul Ion Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor Ion Marcel Boloș și ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura Oprescu. Acordul final a fost obținut prin compromisuri și înțelegere reciprocă pentru a alinia salarizarea angajaților din Casele Județene de Pensii la nivelul celor din Casa Națională de Pensii Publice.

Victorie pentru bugetari

O etapă importantă a acestui proces va fi oficializată printr-o Ordonanță de Urgență, iar pe data de 04 decembrie 2023, părțile implicate au programată o întâlnire la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru a finaliza detaliile actului normativ. Această inițiativă nu numai că satisface o parte din revendicările angajaților, dar și suspendă protestele care au pus presiune pe guvernanți.

Consiliul Național al Federației Sindicatelor a hotărât să suspende greva începând cu data de 4 decembrie 2023, după consultarea organizațiilor membre. Acest pas reflectă dorința de a prioritiza soluții constructive și de a evita impactul negativ asupra serviciilor prestate pentru beneficiari. Următoarea întâlnire la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, programată pentru luni, ora 11:00, va stabili calendarul pentru soluționarea revendicărilor formulate de Consiliul Național al Federației Sindicatelor.

Într-un comunicat oferit de AGERPRES, Consiliul Național al Federației Sindicatelor s-a subliniat importanța transparenței în procesul de negociere și a apreciat înțelegerea manifestată de toate părțile implicate. Acest pas înainte nu numai că aduce beneficii imediate pentru angajații din sectorul de pensii publice, ci și reprezintă un exemplu de dialog și colaborare între sindicate, guvernanți și organizațiile implicate.

„Suspendarea grevei reflectă dorinţa noastră de a prioritiza soluţiile constructive şi de a evita orice impact negativ asupra serviciilor prestate pentru beneficiari. Apreciem înţelegerea manifestată de toate părţile, considerăm că societatea trebuie informată corect, în acord cu valorile şi principiile care ne definesc ca organizaţie. Aceste dificultăţi prezentate opiniei publice sunt aspecte pe care organizaţia noastră le cere a fi rezolvate pentru activitatea profesională, soluţiile identificate şi aplicate conduc, în mod implicit, la îmbunătăţirea timpului de răspuns la nevoile beneficiarilor noştri.
Vom menţine transparenţa pe parcursul procesului de negociere”.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: