Redactia.ro
Home » Știri » Schimbarea momentului în învățământ! Ce se va întâmpla din 2024

Schimbarea momentului în învățământ! Ce se va întâmpla din 2024

Când începe Programul Național „Masă sănătoasă”? De când primesc elevii o masă caldă sau un pachet alimentar de 15 lei pe zi

Schimbarea momentului în învățământ! Iată ce se va întâmpla din 2024!

Schimbarea momentului în învățământ

Ministerul Educației a dat startul unei transformări semnificative în sistemul de învățământ preuniversitar, anunțând introducerea codurilor QR pe actele de studii eliberate absolvenților și personalului didactic. Măsura face parte dintr-un proiect de Hotărâre supus consultării publice și promite să aducă beneficii considerabile în ceea ce privește verificarea autenticității și accesul rapid la informații relevante.

Ministerul Educației a confirmat oficial că proiectul de Hotărâre privind tipurile de informații și formatul actelor de studii a fost pus în consultare publică, fiind disponibil pe portalul instituției. Într-un anunț postat pe pagina oficială de Facebook, Ministerul a subliniat importanța acestei inovații și a dezvăluit detaliile esențiale ale noii măsuri.

Potrivit comunicatului oficial, noutatea majoră constă în introducerea codurilor QR pe diplomele de absolvire a liceului și certificatele de definitivare în învățământ, începând cu anul 2024. Acest cod QR va servi ca element distinctiv și va facilita accesul rapid la informațiile relevante despre deținătorul documentului. Persoanele interesate vor putea, astfel, verifica autenticitatea actelor de studii printr-o simplă scanare a codului QR.

Ce se va întâmpla din 2024

Ministerul Educației a subliniat că această măsură inovatoare nu se va opri la diplomele de liceu și certificatele de definitivare. Din anul școlar 2024-2025, se preconizează extinderea utilizării codurilor QR pentru toate formularele actelor de studii eliberate de instituțiile de învățământ preuniversitar. Această decizie are potențialul de a facilita procesele administrative și de a aduce o transparență sporită în ceea ce privește gestionarea documentelor educaționale.

Acces rapid la informații prin codul QR

Unul dintre beneficiile semnificative ale introducerii codurilor QR este posibilitatea de a accesa rapid informații relevante prin simpla scanare a acestora. În contextul recunoașterii documentelor emise de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), utilizatorii vor putea accesa modulul „Verificare stadiu dosar” de pe site-ul CNRED, care beneficiază acum de o nouă interfață pe cnred.edu.ro.

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: