Redactia.ro
Home » Știri » Salarii mai mari pentru acești români. Hotârârea luată în ședința de Guvern

Salarii mai mari pentru acești români. Hotârârea luată în ședința de Guvern

Salarii mai mari pentru o anumită categorie de români. Dacă inițial existau informații că veniturile lor vor fi înghețate, Ministerul de Finanțe a revenit asupra deciziei, iar hotărârea finală va fi luată în cadrul ședinței de Guvern de astăzi.

Guvernul a modificat pe ultima sută de metri ordonanţa prin care cresc salariile profesorilor şi angajaţilor din sănătate. Decizia a fost luată de Ministerul Finanțelor, care a modificat proiectul de Ordonanță care inițial îngheța veniturile cadrelor didactice.

Salarii mai mari pentru acești români. Hotârârea luată în ședința de Guvern

Salariile profesorilor și celor din sistemul de sănătate vor fi majorate cu 8% de la 1 ianuarie.

Proiectul repus în transparență decizională a fost completat cu acordarea de la 1 ianuarie 2022 a unei creșteri de 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 şi cele din luna decembrie 2021.

Conform legii în vigoare, profesorii ar fi trebuit să primească o creștere de 16% pentru a ajunge la grila prevăzută de lege pentru anul 2022.

Guvernul s-a reunit în ședință, în această dimineață, iar măsura este discutată pentru că ordonanța cu prorogări va fi adoptată azi, potrivit anunțului făcut de premierul Ciucă în debutul ședinței.

Pensionarii care vor plăti contribuții de sănătate

Pensionarii cu venituri din pensii care depăşesc 4.000 de lei vor plăti contribuţii de sănătate pentru partea ce depăşeşte suma de 4.000 de lei, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanţelor. Mai exact, de 10% pentru suma care depășește cei 4.000 de lei.

„Pentru implementarea măsurilor din domeniul fiscal cuprinse în Programul de guvernare, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 42/2021 pentru acordarea încrederii Guvernului, precum şi a obiectivelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu privire la necesitatea reducerii distorsiunilor şi stimulentelor fiscale, se propune eliminarea facilităţii de exceptare de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii pentru partea ce depăşeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie. Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, pentru veniturile din pensii care depăşesc 4.000 de lei lunar, o reprezintă partea ce depăşeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie”, se arată în nota de fundamentare care înspţeşte proiectul de act normativ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: