Redactia.ro
Home » Știri » Salariu badantă în 2021. Diferențe mari de bani dacă ai grijă de o bătrână din România, Italia sau Anglia

Salariu badantă în 2021. Diferențe mari de bani dacă ai grijă de o bătrână din România, Italia sau Anglia

Salariu badantă în 2021. Termenul de badante nu mai are nevoie de nicio traducere pentru români, căci multe persoane s-au interest de acest job bine plătit în țările civilizate ale Europei. Puțini știu, însă, ce diferențe de bani sunt în funcție de țara în care aleg să meargă ca să aibă grijă de o bătrâni.

Meseria de badantă este din ce în ce mai bine reglementată în piața muncii. Așa se face că badantele, precum și menajerele, devin „asistenți de familie”. Meseria de badantă este încadrată, mai nou, la diferite niveluri în grila de salarii. Diferențele vin și în funcție de locul în care se desfășoară fizic munca propriu zisă.

Salariu badantă în Italia

Potrivit ultimelor informații de pe piața muncii, a fost încheiat un nou contract colectiv de muncă a celor aproximativ 860.000 badante din Italia. Documentul oficial a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2020. Așadar, salariul de badantă în Italia se situează între 700 și 1500 de euro, în funcție de niveluri.

Este de menționat că majoritatea italienilor recunosc că ar alege oricând o româncă badantă în detrimentul femeilor din Maroc sau Filipine.

Unele badante românce au ajuns atât de respectate, încât sunt cerute de la o familie la alta.

Salariu badantă în Anglia

Româncele sunt o adevărată forță de muncă în domeniul îngrijirii bătrânilor și când vine vorba de Marea Britanie. Asistente medicale, moașe sau chiar femei simple de la țară lucrează și în Anglia, acolo unde au posibilitatea să câștige mult mai mult decât în țară pentru o muncă similară. Salariile sunt mai mult decât decente și așa reușesc să îți întrețină familia. Mai mult, aici cazarea și masa sunt asigurate.

Meseria de badantă presupune acordarea de asistență, îngrijire, supravegherea vârstnicului și a stării sale de sănătate, însoțirea persoanei și acordarea de sprijin în afara casei sau în călătorii, pregătirea mesei, administrarea medicamentelor, realizarea menajului dar și acordarea de suport fizic și moral.

În Anglia, salariile pentru badante sunt mai mari decât în Italia. Femeile care îngrijesc vârstnici primesc lunar între 1500 și 2000 de euro.

Salariu badantă în România

Meseria de badantă este una respectată și în România. Însă, când vine vorba de bani, salariul ca badantă în România este cu mult mai mic decât cel oferit de străinii pentru o astfel de muncă.

Ca badantă în România, avantajul îl reprezintă că locul de muncă permite celor care îl aleg să fie mereu aproape de familiile lor. Dar ca și câștig, lucrurile stau cu totul altfel. Salariul de badantă în România se situează între 2000 și 2800 lei pe lună, așadar puțin peste 500 de euro, în cel mai bun caz. Iar acest fapt e principalul motivul pentru care majoritatea româncelor care aleg acest job preferă să aibă grijă de bătrânii din țări străine, sacrificându-și timpul cu famiile lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: