Redactia.ro
Home » Știri » Românii vor primi un salariu minim mai generos începând cu 1 iulie 2024! Marius Budăi, anunț oficial 

Românii vor primi un salariu minim mai generos începând cu 1 iulie 2024! Marius Budăi, anunț oficial 

Românii vor primi un salariu minim mai generos începând cu 1 iulie 2024! Marius Budăi, anunț oficial 

Într-o veste promițătoare pentru milioanele de angajați din România, Marius Budăi a anunțat că, începând cu data de 1 iulie 2024, salariul minim pe economie va cunoaște o majorare semnificativă. Această inițiativă vine ca un suflu de prospețime pentru lucrătorii cu venituri mici, deschizând perspective noi pentru stabilitatea financiară a familiilor acestora.

Românii vor primi un salariu minim mai generos începând cu 1 iulie 2024

Majorarea salariului minim la 3700 de lei reprezintă un pas important în asigurarea unui trai decent pentru angajații cu venituri mici din România. Această creștere va aduce beneficii imediate pentru milioanele de persoane care se bazează pe acest venit lunar pentru a-și întreține familiile și pentru a asigura un standard de viață minim acceptabil.

Decizia de a majora salariul minim pe economie la 3700 de lei reflectă eforturile guvernului de a promova echitatea și de a reduce discrepanțele sociale. Această măsură nu numai că va îmbunătăți nivelul de trai al lucrătorilor, dar va stimula și consumul intern, având un impact pozitiv asupra economiei în ansamblu.

Marius Budăi, anunț oficial

Anunțul lui Marius Budăi face parte dintr-o serie de măsuri menite să aducă schimbări semnificative în peisajul economic și social al țării. Implementarea salariului minim european în România și promovarea principiului ca nimeni să nu primească un salariu sub 500 de euro net începând cu 1 ianuarie 2025 sunt dovezi clare ale angajamentului guvernului față de bunăstarea populației.

„Este, de fapt, implementarea salariului minim european în România. Acesta sume au fost avansate încă de anul trecut. Nu luăm o decizie de pe o zi pe alta. Dar este un principiu cu care Marcel Ciolacu a venit, ca de la 1 ianuarie 2025, să nu câștige nimeni sub 500 de euro net.

Toate aceste elemente trebuie puse într-un context. Directiva este aprobată, trebuie să o transformăm în lege, principiile sunt foarte clare. Ideea de bază este să nu dezechilibrăm, dar trebuie să aibă și oamenii cu ce trăi.

Am discutat anul trecut că la 1 iulie 2024 salariul va fi de 3700 de lei, dar este și acel deziderat de care vorbea Marcel Ciolacu ca de la 1 ianuarie 2025 să nu mai avem salarii minime sub 500 de euro”, a spus Marius Budăi.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: