Redactia.ro
Home » Știri » Salariu pe care toți îl refuză! Cât se câștigă din tăiat iarba în Hunedoara

Salariu pe care toți îl refuză! Cât se câștigă din tăiat iarba în Hunedoara

Locuitorii din Hunedoara au oferte de muncă tentante puse pe masă, dar nu par foarte atrași de ele.

Potrivit adevărul.ro, salariul pe care l-ar putea primi un lucrător sezonier pentru îngrijirea spațiilor verzi nu i-a tentat pe locuitorii Hunedoarei. Unii au declarat chiar că preferă să stea acasă și să primească ajutor social.

Lipsiți de orice dorință de muncă, oamenii nici nu au încercat să se prezinte la interviu. Toate astea deși anunțul nu suna deloc rău, ba chiar un viitor angajat ar fi putut câștiga mai mult decât un student sau o persoană cu studii superioare.

Contractul de muncă individual presupunea 8 ore de lucru pe zi, pe durată de trei luni, iar condiția era simplă: candidații erau nevoiți să știe să mânuiască trimmerul, adică unealta de cosit.

Localnicii au fost revoltați când au auzit ce salariu puteau primi

Ba chiar mai mult, unii localnici s-au arătat de-a dreptul revoltați de oferta de muncă. Cel mai tare i-a deranjat salariul brut de 2.650 de lei, bonuri de masă și transportul asigurat (gratuit) până la locul de muncă.

„E o muncă grea, prost plătită, nu au sporuri de periculozitate şi zgomot. Angajaţii lucrează în asemenea condiţii şi salariul de mizerie”, scrie Ana, pe reţelele de socializare.

„E grea munca. Ajutorul social vine fără muncă”, a comentat Vava.

„Păi din 2.650 de lei brut îţi ia statul 40-45 la sută şi cu cât mai rămâi. De ce nu faceţi salariul 2.650 lei net sau chiar 3.000 de lei, că s-au scumpit toate. Ce să facă omul cu 1.500 de lei sau cât vine?”, spune Alex.

„Dacă nici aici nu mai aveţi oameni, e grav nenică”, a comentat un alt hunedorean.

Părerile oamenilor sunt împărțite. Unii le iau apărarea și spun că nu s-ar descurca cu această sumă lunar, iar alții iau în derâdere situația.

Și pe bună dreptate. Dintr-un salariu brut de 2.650 de lei, aproape jumătate ar merge la stat pentru plata taxelor. Așadar, salariul net cu care ar rămâne angajații ar fi mult mai mic. În contextul în care totul se scumpește, nu e de mirare că locuitorii caută locuri de muncă mai bine plătite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: