Redactia.ro
Home » Știri » Salariul minim pe economie ar putea crește din 14 iulie. Câți bani vor primi românii în plus

Salariul minim pe economie ar putea crește din 14 iulie. Câți bani vor primi românii în plus

Crește salariul minim pe economie

O nouă veste pentru angajați! CCR a anunțat că va dezbate pe 14 iulie legea care prevede dublarea salariului minim pe economie.

Mai exact, este posibil ca salariul minim pe economie să înregistreze o creștere considerabilă.

Salariul minim pe economie ar putea crește din 14 iulie. Câți bani vor primi românii în plus

Potrivit Curții Constituționale a României, pe 14 iulie se va dezbate legea care prevede creșterea salariului minim pe economie.

Așadar, salariul minim pe economie ar putea crește din 14 iulie cu până la 2.700 lei net, față de 1.346 lei cât este în momentul actual.

CCR va dezbate această lege, și există probabilitate să fie acceptată pentru că legea coșului minim de consum lunar, cu privire la care PNL a ridicat diverse obiecții de neconstituționalitate, răspunde articolului 47 din Constituția României care apare la alin.1), cum că statul este obligat să decidă măsurile de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor români un nivel de trai cât mai decent.

Cât este valoarea minimă pentru un trai decent pentru o familie?

Potrivit legii, valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie formată din doi adulți și doi copii, este de 6,954 lei pe lună, iar valoarea coșului pentru o familie de doi adulți și un copil este de 5,708 lei pe lună.

Totodată, pentru o familie de doi adulți fără copil, suma este de 4,262 lei pe lună, iar pentru o persoană adultă singură, suma este de 2,621 lei.

Organizațiile membre ale Campaniei pentru Viață și Muncă Decentă și Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” susțin că obiecțiile ridicate de Partidul Național Liberal nu coincid.

În anul 2019, Parlamentul României a adoptat legea conform care prevedea ca legea coșului lunar pentru un trai minim decent semnifică principalul element de fundamentare a salariului minim pe economie și a politicilor salariale.

Ulterior, legea a fost întoarsă de Președintele Iohannis, fiind adoptată pe 10 iunie în Parlament.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: