Redactia.ro
Home » Știri » Salariul minim pe economie ar putea fi scutit de taxe. Propunerea a venit din partea partidului USR

Salariul minim pe economie ar putea fi scutit de taxe. Propunerea a venit din partea partidului USR

Veste bună pentru români! Cristina Prună, membră a partidului USR, a făcut o propunere care ar putea soluționa problemele pe care țara noastră le întâmpină pe piața muncii. Cu un număr tot mai mic de angajați, salariul minim pe economie ar putea să fie scutit de taxe.

Situația de pe piața muncii din România este una critică, cu tot mai mulți angajați care aleg să părăsească granițele țării și să se îndrepte spre state care le pot oferi un venit mai mare. În prezent, salariul minim pe economie este 2.550 lei brut, ceea ce înseamnă 1.524 lei rămași angajaților după taxe, o sumă mult prea mică pentru a susține un trai decent.

Cu tot mai mulți români care refuză să se angajeze și optează pentru munca în străinătate, necesarul de personal a fost acoperit cu muncitori străini, dispuși să accepte condițiile din țara noastră. Numărul lor crește de la lună la lună, iar anul 2022 ar putea înregistra un nou record din acest punct de vedere. Cele mai afectate industrii sunt HoReCa și construcțiile, iar găsirea unei soluții în acest sens a devenit necesară.

Salariul minim pe economie ar putea fi scutit de taxe

Cristina Prună, membră USR, a venit cu o soluție în acest sens, care i-ar putea îndemna pe români să rămână acasă. Mai exact, s-a propus scutirea salariaților care primesc minimul pe economie de taxe, ceea ce le-ar asigura un venit mărit cu aproximativ 900 de lei.

„Necesarul de forţă de muncă străină pentru 2022 s-a dublat faţă de anul acesta. România ar putea ajunge, astfel, la un nivel record de 100.000 de muncitori străini care vor intra pe piaţa muncii. Aceste date vin chiar de la Ministerul Muncii. Astfel, numărul de avize care pot fi acordate muncitorilor străini va fi dublat, de la 50.000, câte avem anul acesta. România nu poate prospera fără resursa umană, adică oameni calificaţi care să muncească în economie.

Realitatea este însă îngrijorătoare. Avem un număr tot mai mare de locuri de muncă neocupate, preponderent în construcţii şi HoReCa. Ofertele din piaţă nu se ridică însă la aşteptări, iar românii aleg să nu muncească sau să plece în ţările vestice la salarii mai bune. Mai trist este că salariile sunt mici în România din cauza taxelor foarte mari pe care le ia statul. Impozitarea salariilor mici este în continuare cea mai mare din Europa!”, a explicat Cristina Prună.

Propunerea membrei USR vine după exemplul altor țări, care au reușit să aibă rezultate mulțumitoare după aplicarea acestor măsuri. Schimbările ar trebui să fie implementate treptat, iar oamenii să primească mai mulți bani pentru munca prestată, cu toate că angajatorii nu vor fi nevoiți să achite taxele, care sunt foarte mari.

„Mereu vor spune că nu sunt bani şi că altele sunt priorităţile. Lucrurile sunt însă mult mai simple. Dacă statul român vrea să încurajeze munca la noi în ţară, atunci taxarea excesivă trebuie să înceteze. O fac şi alte state dezvoltate.”, a mai adăugat Cristina Prună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: