Redactia.ro
Home » Homepage » Salariul minim pe economie crește de la 1 iulie 2024. Românii au parte de vești bune

Salariul minim pe economie crește de la 1 iulie 2024. Românii au parte de vești bune

Salariul minim pe economie se mărește în România.

Într-o mișcare așteptată cu interes de toată scena economică și socială din România, Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut un anunț important referitor la salariul minim pe economie. Conform declarațiilor sale, începând cu 1 iulie 2024, salariul minim pe economie se va majora la 3.700 de lei. Această decizie vine în urma consultărilor în cadrul Consiliului Național Tripartit, unde reprezentanții sindicatelor, patronatelor și ai Executivului au convenit asupra acestei valori.

Vești bune în țara noastră

Acest pas semnificativ este rezultatul unui proces de analiză meticulos care a luat în considerare mai mulți factori cheie, între care productivitatea muncii ocupă un rol central. „La finalul anului trecut am avut o întâlnire în Consiliul Național Tripartit unde orientarea pe care cele trei părți, reprezentanții confederațiilor sindicale, reprezentanții patronatelor și reprezentanții Executivului, este aceea ca de la 1 iulie 2024 să avem o valoare de 3.700 de lei salariul minim pe economie. Este foarte important ca, în creșterea salariului minim, să nu se regăsească doar nevoia socială de creștere a venitului, ci aceasta să fie corelată cu creșterea productivității”, a explicat Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii a accentuat necesitatea unei creșteri echilibrate, care să nu servească doar nevoilor sociale, ci să fie și în acord cu performanța angajaților. Aceasta subliniază că pentru angajatori este esențial să existe o relație directă între valoarea adăugată de angajat și remunerația acestuia, în contextul unei piețe a muncii cu resurse limitate.

Ce a anunțat Ministrul Muncii

În plus, Simona Bucura-Oprescu a adăugat că, deși plata unor contribuții mai mari la salariu poate părea o povară în prezent, aceasta are un impact direct asupra cuantumului pensiilor viitoare. „Este foarte important ca atât angajatul cât și angajatorul să găsească un echilibru și să înțeleagă că, până la urmă, salariul declarat este purtător și de contribuții de asigurări sociale, ceea ce într-o zi ne va duce pe fiecare dintre noi în situația de a deveni din asigurat, beneficiar”, a explicat ministrul.

Această majorare a salariului minim reprezintă un pas important în direcția creșterii bunăstării sociale și a echității pe piața muncii din România, evidențiind totodată eforturile guvernului de a răspunde nevoilor economice și sociale ale cetățenilor săi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: