Redactia.ro
Home » Știri » Salariul minim pe economie va fi majorat. Câți bani vor încasa sute de români

Salariul minim pe economie va fi majorat. Câți bani vor încasa sute de români

Cine sunt angajații care beneficiază de o creștere semnificativă a salariului de la 1 ianuarie. Legea a fost deja aprobată

Începând cu data de 1 aprilie, românii care locuiesc și lucrează în Grecia vor beneficia de o veste îmbucurătoare: salariul minim va fi majorat, aducându-le un plus de 40 de euro net lunar la venitul lor. Astfel, salariul minim va ajunge la suma de 705 euro net, corespunzător unui salariu brut de 830 de euro. Această decizie a Guvernului elen vine ca o măsură de sprijin pentru lucrătorii cu venituri mai modeste din țară.

Decizia Guvernului Grec

Anunțul privind majorarea salariului minim a fost făcut de publicația Ekathimerini, conform informațiilor prezentate de Agerpres. Conform acestor surse, ministrul Muncii, Domna Michailidou, a prezentat vineri propunerea Guvernului Grec în acest sens. Cu toate acestea, decizia finală cu privire la majorare va fi anunțată abia săptămâna viitoare de către premierul Kyriakos Mitsotakis.

Obiectivele noii majorări

Noua majorare a salariului minim vine cu obiectivul clar de a crește treptat nivelul veniturilor în țară. Guvernul elen urmărește să aducă salariul minim la suma de 950 de euro brut până la finalul mandatului de patru ani, iar salariul mediu să se situeze la 1.500 euro. Această majorare vine ca un stimulent pentru îmbunătățirea nivelului de trai al lucrătorilor și pentru a reduce decalajele sociale existente în societatea elenă.

Beneficiarii majorării

Dacă propunerea va fi aprobată, aproximativ 600.000 de angajați care primesc salariul minim în Grecia vor beneficia de această creștere lunară. Această măsură va aduce un plus de aproximativ 50 de euro brut lunar pentru acești lucrători, echivalentul a 40 de euro net. Astfel, aceștia vor simți un impact pozitiv în veniturile lor, oferindu-le o ușurare financiară în contextul actual al creșterii costurilor de trai și inflației.

Această majorare a salariului minim în Grecia este salutată ca un pas în direcția bună pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și a echilibrului economic al țării, oferindu-le și românilor care activează în această țară un motiv de optimism în privința perspectivei lor financiare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: