Redactia.ro
Home » Stil de viață » Salată orientală de post. Rețeta pe care o poți prepara în Săptămâna Patimilor

Salată orientală de post. Rețeta pe care o poți prepara în Săptămâna Patimilor

Salată orientală de post

Rețetă salată orientală de post – pregătește acest preparat în Săptămâna Patimilor. Mulți creștini aleg să țină ultimele două săptămâni sau ultima săptămână de post, înainte de sărbătorile pascale. Poți să pregătești această salată orientală, atât de bună, încât nici nu zici că e de post.

Rețetă salată orientală de post. E foarte simplu să o pregătești

Ai nevoie de 400 de grame de cartofi, 1 legătură de ceapă verde, 2 cepe roșii mici sau una mare. 2-3 castraveți murați, sare, piper, zeama de la o lămâie. Aceasta este rețeta de bază. Opțional, tu poți adăga ce îți place: ardei gras proaspăt sau gogoșar murat, ridichi, mărar sau pătrunjel. Poți folosi, dacă îți place, și puțină maioneză de post din comerț. Zeama de lămâie poate fi înlocuită cu oțet și poți folosi și puțin ulei de măsline, ori cimbru proaspăt sau fulgi de chilli dacă mănânci picant.

Cartofii se spală și se curăță, apoi se fierb în apă cu sare. Verifică din când în când cartofii ca să fie prea fierți. Trebuie să fie pătrunși, dar nu foarte moi, pentru a nu se sfărâmița în salată. Se taie și cepele mărunt, castraveții murați. După ce au fiert cartofii, se taie și ei mărunt. Se amestecă toate ingredientele și se asezonează salata.

După ce se termină postul, poți încerca salata și cu brânză, ouă fierte, șuncă sau pește afumat, după preferințe.

Salata orientală este foarte apreciată și în alte țări, deși fiecare o prepară în felul său. Și francezii prepară astfel de rețete, dar și nemții sunt mari iubitori de salată de cartofi. În Germania, salata bavareză se servește și drept garnitură, dar și ca atare, drept fel principal. Așadar, este intrigantă această denumire de salată orientală, întrucât acest preparat are, în primul rând origini occidentale. Oricare ar fi proveniența ei, e delicioasă!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: