Redactia.ro
Home » Știri » Postul Paștelui 2020. Când începe și cât durează postul Paștelui

Postul Paștelui 2020. Când începe și cât durează postul Paștelui

Postul Paștelui 2020. Când începe și cât durează postul Paștelui

Postul Paștelui 2020. Când începe și cât durează postul Paștelui. Paștele se apropie cu pași repezi, iar în a doua zi a lunii martie 2020, oamenii credincioși încep Postul Paștelui care va dura 40 de zile. Postul Paștelui de anul acesta va fi unul extrem de dur.

Postul Paștelui 2020. Când începe și cât durează postul Paștelui

Sărbătorile de iarnă au trecut rapid, iar acum ne pregătim pentru venirea Paștelui. Biserica Ortodoxă a decis când va fi sărbătorit Paștele anul acesta, 19 aprilie 2-020, dar și în ce zi va avea loc Postul Paștelui. În intervalul 2 martie-18 parilie 2020 va avea loc Postul Mare.

Acesta va dura patruzeci de zile, și va avea loc și săptămâna Patimilor. Ne reamintim de postul celor 40 de zile ținute de Iisus Hristos chiar înainte de începerea activității Sale.

Postul Paștelui 2 martie -13 aprilie 2020

Spre deosebire de Postul Crăciunului, Postul Mare unul aspru, cu reguli stricte pentru credincioși. Zilele în care se dă dezlegare la pește sunt 25 martie și duminică, 12 aprilie.

Acestea este cel mai lung și cel mai important post dintre cele 4 ale Bisericii Ortodoxe. În cele șapte sătpămâni se oficiează toate cele trei Liturghii ale Bisericii Ortodoxe.

Credincioșii vor fi nevoiți să renunțe la carne, lactate și ouă. Tot ce contează în Postul Paștelui este ca oamenii să aibă gânduri curate, să nu înjure și să-șli țină în frâu toate poftele. În această perioadă, nu se organizează nunți sau botezuri.

La capitolul tradiţii şi obiceiuri, încă se mai păstrează ritualul ca, înainte de Postul Paştelui, toate rufele să fie spălate, iar vasele trebuie să fie opărite. Tot în această perioadă se spune că nu este bine să se facă nunţi. În a cincea săptămână de post, încep Deniile, dată la care începe curăţenia de primăvară.

Posturile și zilele de post de anul acesta sunt următoarele:

Postul Sfintelor Paști, 2 martie – 18 aprilie
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, 15 iunie – 28 iunie
Postul Adormirii Maicii Domnului, 1 august – 14 august
Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, 29 august
Înălțarea Sfintei Cruci, 14 septembrie
Postul Nașterii Domnului, 14 noiembrie – 24 decembrie
Ajunul Bobotezei, 5 ianuarie 2021

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: