Redactia.ro
Home » Știri » Salvare miraculoasă! Fetiță de 3 ani, scoasă în viață de sub dărâmături după 65 de ore de la cutremurul care a zguduit Turcia și Grecia

Salvare miraculoasă! Fetiță de 3 ani, scoasă în viață de sub dărâmături după 65 de ore de la cutremurul care a zguduit Turcia și Grecia

O fetiță de trei ani a fost scoasă de sub dărâmături după 65 de ore de la cutremurul care a zguduit vineri Turcia. 

 

Fetița a fost scoasă în viață

Copilul a fost salvat de autorități după 65 de ore. Identificată de autorități ca Elif Perincek, fetița a fost găsită lunidimineață și a fost dusă acasă de autorități.

‘Elif m-a ținut de deget până am dus-o la cortul de prim ajutor. I-am curățat fața de praf. Nu am pierdut niciun moment speranța de a o salva”, a povestit unul dintre pompierii care au salvat-o pe fetiță, potrivit agenției de știri turcești Anadolu.

Fetița a fost găsită în viață și salvată, după ce și familia ei a fost scoasă în viață de sub dărâmături, la aproximativ 23 de ore de la cutremur. Pompierii au găsit-o inițial pe mama fetiței, Seher Dereli Perincek, dar și pe ceilalți trei frați mai mari.

Mama fetiței și gemenii Ezel și Elzem Perincek, în vârstă de 10 ani, au scăpat cu viață și se află sub tratament. Însă, fratele de 7 ani, Umut Perincek, a decedat.

Vestea salvării fetiței a venit la doar câteve ore după ce autoritățile au anunțat că un alt copil a fost găsit sub dărâmături. Copilul a fost adus în siguranță la suprafață de către echipele de salvare.Mai mult, autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor și urgențelor (AFAD) a declarat că Idil Sirin, în vârstă de 14 ani, a fost salvată după ce a petrecut mai mult de 58 de ore prinsă sub o clădire prăbușită.

Eforturile de salvare și de găsire a posibilelor victime continuă la alte nouă clădiri avariate. 

 

Cutremur devastator în Turcia

 

Un cutremur de proporții a avut loc pe coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos. Magnitudinea seismului a fost de 7.

Potivit Centrului Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), cutremurul cu magnitudinea 7 a avut loc la aproximativ 17 km în largul coastei Izmirului și a fost resimțit până la Atena și Istanbul, potrivit USGS. 

Autoritatea Turcă pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor spune că 105 persoane au fost salvate de sub dărâmături.

Zeci de oameni au murit și sute au fost răniți de seismul de 7 grade produs vineri între Grecia și Turcia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: