Redactia.ro
Home » Știri » Salvează vieți. Un medic vine din Italia în fiecare lună în România pentru a opera bebeluși cu probleme grave la inimă

Salvează vieți. Un medic vine din Italia în fiecare lună în România pentru a opera bebeluși cu probleme grave la inimă

Salvează vieți. Un medic vine din Italia în fiecare lună în România pentru a opera bebeluși cu probleme grave la inimă

Salvează vieți. Un medic vine din Italia în fiecare lună în România pentru a opera bebeluși cu probleme grave la inimă. Peste 1.000 de copii cu malformații cardiace grave se nasc anual în România, dar țara noastră nu are soluții pentru toți – nu avem suficiente centre, nici suficienți medici care să îi opereze, informează Hotnews.ro.

Salvează vieți. Un medic vine din Italia în fiecare lună în România pentru a opera bebeluși cu probleme grave la inimă

Medicul Tammam Youseef, șeful echipei de chirurgi care operează copii cu malformații cardiace vine în fiecar elună în România pentru a salva copii. Medicul Tamman Youssef, șeful echipei care operează copii cu malformații cardiace la Spitalul Marie Curie, s-a născut la Damasc, a făcut facultatea de Medicină în România și profesează acum în Italia, având peste 30 de ani de experiență în chirurgie cardiacă. O dată pe lună, vine timp de 10 zile în țara noastră și operează copii români

În România se nasc în fiecare an peste 1.000 de copii cu malformații cardiace grave. O operație în primele zile sau luni de viață le oferă șansa la o viață normală. Statul român nu are soluții pentru toți copiii cu malformații cardiace. Anual se operează doar în jur de 200 de copii în centrul de la Spitalul Marie Curie din București, alți în jur de 200 de copii la Târgu Mureș și 50-60 de copii la Cluj.

În București și în partea de sud a țării nu exista niciun astfel de centru până acum 6 ani, când ONG-ul Inima Copiilor a reușit să construiască și să doteze, din bani proveniți din donații și sponsorizări, un centru de cardio-chirurgie pediatrică la Spitalul Marie Curie.

Primul centru de cardio-chirurgie pediatrică din partea de sud a României, înființat de un ONG

În urmă cu 6 ani, ONG-ul Inima Copiilor, împreună cu Ministerul Sănătății, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo și clinica italiană San Donato și-au dat mâna pentru a înființa primul Departament de cardio-chirurgie dedicat exclusiv copiilor, la Spitalul Marie Curie din București.

De atunci, pe baza unui program guvernamental dedicat cardio-chirurgiei pediatrice,unt operați, lunar, timp de câteva zile, copii cu malformații cardiace – unii dintre ei au nevoie de operație încă din primele zile de viață.

Pentru că România nu are destui astfel de medici, o echipă de medici din Italia, condusă de chirurgul cardiolog pediatru Tammam Youssef, vine, de 6 ani, în fiecare lună, timp de câteva zile în România, și operează bebeluși și copii în cadrul „misiunilor”, spune Alexandru Popa, presedintele asociatiei.

Citeste si:Vremea în București. Cum va fi prognoza meteo în prima și a doua zi de Crăciun

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini