Redactia.ro
Home » Știri » Sâmbăta Luminată 2023. Cum să te îmbraci astăzi și ce să duci la biserică. O să ai noroc tot anul

Sâmbăta Luminată 2023. Cum să te îmbraci astăzi și ce să duci la biserică. O să ai noroc tot anul

Sâmbăta Luminată 2023. Cum să te îmbraci astăzi și ce să duci la biserică. O să ai noroc tot anul

Sâmbăta Luminată 2023. Cum să te îmbraci astăzi și ce să duci la biserică. O să ai noroc tot anul dacă vei proceda astfel. Iată detalii.

Sâmbăta Luminată 2023. Cum să te îmbraci astăzi și ce să duci la biserică. O să ai noroc tot anul

Sunt câteva reguli pe care credincioșii trebuie să le respecte în fiecare zi din Săptămâna Luminată. Iată că și astăzi, când este Sâmbăta Luminată, există câteva tradiții și obiceiuri pe care creștinii trebuie să le pună în practică.

Sâmbăta Luminată este prima sâmbătă după Paștele ortodox.

Astăzi, ca în fiecare an, credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi. În Sâmbăta Luminată, nu se îngenunchează, nu se fac mătănii, ci doar se închină.

Tot în această zi este bine să porți haine albe, pentru a atrage lucrurile pozitive asupra ta și ca să ai noroc tot anul.

Totodată, astăzi nu se spală, nu se calcă și nu se coase, pentru că altfel o să ai ghinion.

În Sâmbăta Luminată, nu se face niciun fel de muncă în casă, iar gospodinele trebuie să se pregătească pentru Duminica Tomii (a Sfântului Apostol Toma).

De asemenea, aceasta este singura sâmbătă în care nu se face parastas, pentru că morţii vor fi pomeniţi la slujba specială de Paştele Blajinilor, în lunea de după Duminica Tomii. În această zi, sunt pomeniți doar cei care au murit înecați, potrivit alba24.ro.

În această perioadă nu se citeşte Psaltirea şi nu se fac parastase.

Şi la slujbele de înmormântare din Sâmbăta Luminată, la fel ca în toată săptămâna de după Înviere, sunt oficiate după o rânduială specială. Slujba înmormântării este înlocuită de slujba Învierii.

În popor există credinţa că în Săptămâna Luminată, prin Învierea Mântuitorului, Raiul se deschide tuturor până la Duminica Tomii, care urmează Sâmbetei Luminate. Astfel că primele şapte zile de după Învierea lui Iisus Hristos, aşadar şi în această zi, când este Sâmbăta Luminată, se spune despre cei care se sting că vor ajunge direct în Rai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: