Redactia.ro
Home » Știri » Sancţiune DURĂ pentru elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în liceu

Sancţiune DURĂ pentru elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen în liceu

Zeci de copii de la un liceu din Arad au ajuns la spital din cauza substanței folosite la deratizare

Peste 20 de elevi de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Bucureşti au ajuns la spital, marți, după ce un coleg a dat cu spray lacrimogen atât în incinta liceului, cât și la intrarea în unitatea de învățământ.

Conform autorităților, în total, au fost afectați 33 de elevi. Poliția a deschis dosar penal, iar elevul care a dat cu spray lacrimogen a fost audiat.

Elevul, plasat sub control judiciar + nota 2 la purtare

Elevul de 15 ani care a folosit un spray lacrimogen la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Bucureşti a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În plus, conducerea liceului a decis că atât adolescentul, cât și colegii care l-au bătut vor avea nota 2 la purtare.

Decizia a fost luată de consiliul liceului, iar părinții au fost înștiințați despre aceste sancțiuni. Toți băieții care au participat la răfuiala care s-a încheiat cu spitalizarea a 25 de elevi vor avea nota 2 la purtare.

În situația în care nu vor mai fi implicați în alte scandaluri, este posibil ca același consiliu să revină asupra deciziei și să anuleze sancțiunea.

Victimele, supuse la substanța iritantă

Reprezentanții Spitalului „Grigore Alexandrescu” au transmis că cei 16 elevi care au ajuns la unitatea medicală au vârste cuprinse între 15 și 18 ani și prezintă „o simptomatologie ușoară și moderată”, în urma expunerii la substanța iritantă.

„Pacienții au rămas internați în secția Toxicologie pentru supraveghere și tratament de specialitate”, conform unei informări de presă a spitalului.

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, solicită Primăriei Sectorului 2 o anchetă administrativă în urma incidentului de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, precizând că acesta trebuie tratat „cu responsabilitate și fermitate” iar cei vinovaţi, traşi la răspundere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: