Redactia.ro
Home » Știri » Sancțiuni dure pentru cei care nu au declarație pe proprie răspundere. Ce amenzi se vor da începând de marți

Sancțiuni dure pentru cei care nu au declarație pe proprie răspundere. Ce amenzi se vor da începând de marți

Stare de alertă

În ultimele trei zile, românii au putut profita de tot ceea ce nu aveau voie să facă până vineri, 15 mai. Însă, de marți, toate restricțiile impuse de autorități pentru perioada stării de alertă vor intra în vigoare. Premierul Ludovic Orban a vorbit astăzi despre amenzile din timpul stării de alertă.

Amenzile pe timpul stării de alertă

Potrivit Capital.ro, premierul României, Ludovic Orban a declarat în această dimineață că în ultimele trei zile, oamenii legii au avut la dispoziție anumite categorii de amenzi, însă, de marți, amenzile din timpul stării de alertă vor intra în vigoare.

Nu e adevărat! Noi am avut la dispoziţie aplicarea anumitor categorii de amenzi şi în condiţiile stării de alertă, care nu a avut la bază legea în vigoare”, a spus Orban.

Deși, în ultimele zile nu au existat restricții, după ce pe 15 mai, a expirat starea de alertă, premierul a afirmat că cetățenii au fost anunțați în acest timp cu privirea noilor măsuri, iar cei care au avut abateri, au primit doar avertisment. Începând de marți, românii vor trebui să respecte legile și măsurile stabilite.

„Începând de marţi, după declararea stării de alertă prin hotărâre de guvern, toate instituţiile implicate în asigurarea respectării de către instituţii, de către companii, de către operatorii de transport şi de către cetăţeni a regulilor pe care le-am instituit vor fi pe teren şi vor asigura respectarea legii şi a regulilor stabilite”, a adăugat premierul.

Ce amenzi vor fi aplicate începând de marți

Începând de marți, după ce starea de alertă va intra în vigoare, restricțiile și toate sancțiunile vor fi aplicate.

Așadar, amenzile date în starea de alertă sunt de la 500 la 15.000 lei, iar în cazul în care ele pot fi plătite în termene de 15 zile de la aplicare, persoana amendată va plăti doar jumătate din sumă.

Valoarea amenzilor pentru încălcarea restricțiilor sunt următoarele:

  • cei care nu vor purta măștile de protecție în spațiile publice închise sau în transportul în comun vor primi amendă cuprinsă între 500 și 2.500 lei
  • cei care vor participal la mitinguri, concerte în aer liber, procesiuni, manifestări culturale sau slujbe religioase în spații închise vor primi amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei
  • persoanele care vor organiza evenimente în stare de alertă vor fi sancționați cu sume de la 3.000 până la 15.000 lei
  • cei care nu respectă izolarea la domiciliu sau a carantinei vor primi amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei
  • încălcarea restricțiilor de circulație, sancțiune între 500 și 2.500 lei
  • cei care circulă în afara localității fără declarație pe proprie răspundere vor primi amenzi care ajung până la 2.5000 de lei
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: