Redactia.ro
Home » Știri » Șapte ani de la tragedia din Apuseni. Gestul făcut de Romanița Iovan și fiul ei

Șapte ani de la tragedia din Apuseni. Gestul făcut de Romanița Iovan și fiul ei

tragedie muntii apuseni

Șapte ani de la tragedia din Apuseni. În anul 2014, pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion s-au prăbușit în munți, împreună cu cinci medici și un copilot. Din nefericire, Adrian Iovan și Aura Ion au pierit, iar fosta soție a acestuia și fiul lui au făcut, luni, un gest în semn de comerare al teribilului eveniment.

Șapte ani de la tragedia din Apuseni. Gestul făcut de Romanița Iovan și fiul ei

Șapte ani de la tragedia din Apuseni. În anul 2014 a avut loc teribilul accident aviatic, în care au murit în munții Apuseni, pilotul Adrian Iovan şi studenta la Medicină, Aura Ion. Ca în fiecare an, de atunci, Romanița Iovan, alături de fiul ei au urcat pe munte, ca un omagiu adus celui care cândva a fost lângă ei, Adrian Iovan, informează Click.ro.

romanita iovan in muntii apuseniDe altfel,  Romanița Iovan și fiul ei au împărțit pachete chiar la locul tragediei, unei familii. Acolo s-a oficiat și o slujbă. Totul s-a desfășurat în condiții de pandemie. ”Suntem în plină pandemie, așa că și pomana în memoria lui Adrian trebuie să țină cont de reguli. Chiar dacă vom fi pe munte, în aer liber, cu toții vom merge cu mască, pentru a ne proteja pe cât de bine posibil. În anii trecuți, după slujbă, sătenii erau invitați la masă într-un loc închis, însă anul acesta nu vom mai proceda asa.

Vom împărți pachetele sus pe munte, chiar la locul tragediei, după oficierea slujbei. Apoi, vom merge la izvorul din zonă, cel care poartă numele Adrian Iovan, iar cine va dori va putea desface să mănânce acolo, un mic picnic pe zăpadă. Tradiția spune că trebuie să împărțim haine la pomana de șapte ani, unui bărbat. Ne-am gândit că cel mai bine ar fi să dăm unei întregi familii, nu doar bărbatului, așa că vor primi haine și soția și copiii celui ales”, a declarat Romanița Iovan pentru playtech.ro.

albert iovan

Cum a avut loc accidentul aviatic din munții Apuseni

Pe 20 ianuarie se vor împlini șapte ani de la tragedia din Apuseni. Anual, pe Vârful Petreasa, fosta soţie a lui Adrian Iovan, fiul acestuia Albert, dar și rude ale lor și ale Aurei Ion urcă pe munte. De fiecare dată, ei fac un parastas pentru cei doi morți.

În urmă cu șapte ani, în anul 2014,  pilotul Adrian Iovan (55 ani)  şi studenta Aura Ion (23 ani) şi-au pierdut viaţa în munții Apuseni. Copilotul şi ceilalţi patru medici aflaţi la bordul aeronavei de mici dimensiuni au suferit răni. Toţi erau plecaţi într-o misiune de prelevare de organe, iar la un moment dat, pe aripile aeronavei s-a depus gheață care a provocat prăbușirea, în jurul orei 16:00, în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj.

Echipajele de salvare cu greu i-au găsit pe răniți și cei doi morți, din cauza vremii nefavorabile. Pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion au suferit răni grave, iar îmbinate cu gerul greu de suportat, timp șase ore cât au durat căutările, le-a adus decesul. Astfel, in certificatul de deces, este stipulat drept cauza inghetul. Creatoarea de modă susține că fostul ei soț a murit cu zile „a murit că a înghețat, hipotermie, asta scrie pe certificatul de deces”.

„I-am explicat cât am putut. Am fost cea mai puternică femeie din lume, așa m-am considerat. Mi-a găsit o forță pe care nu credeam că o am. Când i-am spus că a murit ca un erou, că are un tată erou, am observat că Albert avea în el o forță mai mare decât a mea”, a completat Romanița. „La câteva săptămâni sau luni, nu mai știu, oricum, Albert avea tot 7 ani, a venit un telefon de la unul dintre medicii care erau în avion. Din păcate, chiar dacă îi era prieten, n-a putut să facă… mai nimic. Nu știu, n-aș vrea să comentez. Colegiul Medicilor voia să-i ofere lui Albert o diplomă pentru tatăl lui. (…) Albert, la 7 ani, a zis: «Mama, nu-mi trebuie nicio diplomă». El nu avea lacrimi în ochi. A spus că nu înțelege cum, «dintr-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să-l ajute pe tata». Punct. 7 ani. Esența, tristețea și haosul, în mintea unui copil de 7 ani”, a mai spus Romanița Iovan.

Localnicii au făcut localnicii au construit un mic altar de lemn și au ridicat o cruce de mari dimensiuni, la locul tragediei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: