Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, declarații despre plângerea împotriva sa depusă de părinții tinerei decedate în Munții Apuseni

Raed Arafat, declarații despre plângerea împotriva sa depusă de părinții tinerei decedate în Munții Apuseni

Raed Arafat, declarații despre plângerea împotriva sa depusă de părinții tinerei decedate în Munții Apuseni

Raed Arafat a spus, după ce familia Aurei Ion, a depus o plângere împotriva sa, că se încearcă identificarea unui vinovat cu orice preţ.

Raed Arafat  nu era în țară la acel moment și nici nu avea responsabilități în misiunea de căutare

„În primul rând, eu nu eram în ţară când a avut loc tragedia de la Apuseni!

Eram în deplasare oficială la Budapesta, fiind anunţat telefonic de profesorul Irinel Popesc cum că avionul care transporta echipa a căzut.

În urmă confirmării acestui fapt de către însuşi dr. Zamfir prin telefon, am alertat telefonic şeful IGSU, Ministrul Apărări.

I-am solicitat Dr. Zamfir să anunțe situația prin 112. Asta era implicarea mea în tragedia de la Apuseni, ulterior situaţia fiind preluată în ţară de cei care aveau competenţă să o rezolve. ”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Raed Arafat, a răspuns acuzațiilor potrivit cărora el ar fi fost cel care a dispus ca elicopterul SMURD să caute avionul

„Trebuie să clarific faptul că elicopterul SMURD a fost direcţionat imediat să execute misunea de căutare salvare.  Decolând de la Târgu Mureș unde existau condiții de zbor.  Piloții renunțând la misiune când s-au apropiat de zona accidentului şi au văzut că vizibilitatea este redusă.

Șeful DSU, nu a avut nicio implicare în organizarea misiunii de transplant

„Chiar dacă aş fi fost în ţară, responsabilităţile mele se rezumau la activitatea de acordare a primului ajutor.  Și asistenţă medicală de urgenţă. În niciun caz la misiunea de căutare salvare.

Eu la momentul tragediei de la Apuseni eram secretar de stat la Ministerul Sănătăţii şi nu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Condiţiile în care s-a desfăşurat misiunea de căutare salvare în Apuseni erau extrem de dificile.  Fiind noapte, ceaţă, zăpadă, munte şi pădure.

Arafat a mai subliniat că înţelege durerea familiei Aurei Ion.

Însă sunt multe argumente care sprijină  ideea.  Potrivit căreia studenta a murit la scurt timp după prăbuşirea avionului, nu după mai multe ore.

De la tragedia din Apuseni încoace, se încearcă să fie găsiţi vinovaţi cu orice preţ pentru fiecare deces.

Pentru orice accident şi pentru oricare situaţie atacând în mod deosebit pe cei care încearcă să salveze vieţile în cele mai dificile condiţii.

Avocaţii îndeamnă rudele pentru că aşa pot să facă bani pe seama lor. Ei dau speranţa că dreptatea va fi făcută şi că trebuie luptat în justiţie când şi ei ştiu că trag de o aţă subţire.” a mai scris șeful DSU și secretarul de stat.

Potrivit Mediafax, dosarul cu intervenția autorirăților pentru localizarea și salvarea victimelor se află la Înalta Curte de Casație.   Care  va hotărî miercuri clasarea lui lui.

În 2014 s-a prăbușit un avion în Munții Apuseni

Reamintim că pe 20 ianuarie 2014, un avion de dimensiuni reduse carea vea la bord un echipaj medical s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Munții Apuseni.

Echipa medicală se îndrepta din Bucureşti către Oradea, unde urma să preleveze ficatul unui donator.

Adrian Iovan, pilotul avionului, a murit la scurtă vreme după impact. Iar tânăra studentă la Medicină, a murit înainte ca un echipaj de medici să ajungă la aeronavă.

În urma accidentului aviatic, au supravieţuit copilotul şi celelalte 4 cadre medicale care se aflau la bordul avionului.

Citește și: Olivia Steer, pusă la zid de Raed Arafat: „Pune în pericol viaţa copiilor”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: