Redactia.ro
Home » Știri » Satu Mare este primul județ din țară care intră în scenariul galben. Incidența cazurilor a ajuns la 2,53 la mia de locuitori

Satu Mare este primul județ din țară care intră în scenariul galben. Incidența cazurilor a ajuns la 2,53 la mia de locuitori

Satu Mare este primul județ din țară care intră în scenariul galben. Incidența cazurilor a ajuns la 2,53 la mia de locuitori

Satu Mare este primul județ din România care intra în scenariul galben, după ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 2,53 la mia de locuitori.

Satu Mare este primul județ din țară care intră în scenariul galben. Incidența cazurilor a ajuns la 2,53 la mia de locuitori

Satu Mare, primul județ care a intrat în scenariul galben. Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a urcat de la 2,36 la 2,53 la mia de locuitori. De asemenea, mai multe localități din județ se află în scenariul roșu, având o incidență de peste 3 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost raportate 74 de noi infectări cu COVID-19. Județul Satu Mare a intrat în scenariul galben, având o incidență a cazurilor cumulate la 14 zile, de 2,53 cazuri la mia de locuitori. Și la nivelul Municipului Satu Mare incidența cazurilor de COVID-19 a crescut, depășind pragul de două cazuri la mia de locuitori.

În localitatea Negrești-Oaș, incidența a depășit deja patru la mia de locuitori, iar alte localități care au intrat deja în carantină au depășit opt cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată de infectare este înregistrată în localitatea Târșolț, care are peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Ce spune Raed Arafat despre primele localități care au intrat în carantină

Seful DSU, Raed Arafat, a anunțat vineri seară în cadrul unui interviu că a semnat ordine de carantinare pentru mai multe localități din județul Satu Mare, unde rata de incidență a depășit 6 la mie.

„Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi. Am semnat semnat înainte să ajung la dumneavoastră ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care au depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă. Sunt câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici, care au depăşit (rata de incidență) 6 la mie şi au obţinut un punctaj mare pe punctajul INSP, că nu e numai incidența, sunt mai multe aspecte care se analizează. Iar astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul INSP, la propunerea DSP-ului, au propus carantinarea, care va intra de mâine în vigoare, în localităţile respective”, a spus Raed Arafat în urmă cu câteva zile.

Conform Prefecturii Satu Mare, este vorba despre instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turjț, Batarci, Cămărzana și Târșolț.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: