Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Satul din România unde nu se fură! Oamenii lasă bani la poartă în fiecare seară. Iată motivul

Satul din România unde nu se fură! Oamenii lasă bani la poartă în fiecare seară. Iată motivul

Sursa foto: spynews.ro

Dacă vă vine să credeți, în România, există un loc în care oamenii lasă bani la poartă fără nicio frică. Iată unde este locul în care nu există nici măcar un hoț!

Satul din România unde nu se fură

De foarte mult timp locuitorii din Eibenthal, din comuna Dubova, județul Mehedinți, lasă bani în fiecare seară la poartă pentru a primi dimineața pâine proaspătă.

Astfel că, dacă veți ajunge în acest sat, veți vedea la fiecare poartă o pungă care stă atârnată în așteptarea pâinii.

Cum primesc localnicii pâinea la poartă

Localnicii lasă de obicei în pungă banii necesari pentru achiziționarea pâinii și un bilețel pe care notează câte pâini doresc, deoarece primesc și rest din partea furnizorului.

„Mașina care livrează pâine vine o dată la două zile și cumpăr 4-5 pâini. Pun suma fixă în sacoșă sau las un bilet pe care scriu câte pâini vreau, iar șoferul îmi lasă în sacoșă restul”, a declarat Augustina Pospisil, pentru Euronews.

Majoritatea Locuitorilor din Eibenthal sunt cehi

Dacă va întrebați cum poate fi acest lucru posibil, vă anunțăm că în acest loc mirific locuiesc mai mulți cehi decât români.

„Considerăm acest lucru ca fiind ceva normal, nu știm de ce e așa o minune pentru alții. Momentan suntem fericiți că la noi nu există hoți”, a spus primarul Victor Doscocil, pentru sursa citată.

Cehii din România se întâlnesc vara pentru Festivalul Banat, care se ține în satul Eibenthal, din comuna Dubova, județul Mehedinți. Aceștia se distrează pe muzica lor preferată, reprezentând pentru ei o adevărată reuniune.

„Satul este unic în România prin stilul de viaţă și limba vorbită de întreaga comu­nitate, o veritabilă „insulă lingvistică“ a minorității cehe. Acest a fost înființat în anul 1827 din rațiuni militare cu scopul colonizării zonei de frontieră a Imperiului Austro-Ungar, Eibenthal este unul dintre cele câteva sate de „pemi“ (locuitori ai Boemiei) din zonă. Majoritatea populației își are originea în Plzeň, Klatovy iar pe aceste meleaguri au venit cu pluta pe Dunăre la promisiunea habsburgilor că nu vor fi înrolaţi în armată şi vor primi pământ şi loc pentru casă. Ocupațiile lor de bază sunt exploatarea lemnului și mineritul”, relatează lumeasatului.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: