Redactia.ro
Home » Știri » Satul fără birt de lângă Bucureşti, unde tractoriştilor li se oferă 5.000 de lei net pe lună

Satul fără birt de lângă Bucureşti, unde tractoriştilor li se oferă 5.000 de lei net pe lună

5.000 de lei se oferă pentru un tractorist dar din păcate nu există acești oameni care să muncească pământul într-un sat din județul Giurgiu.

5000 RON pentru un tractorist

Acest lucru se întâmplă chiar lângă capitală. Cei de la Antena 3 au găsit un sat fără birt, un sat în care niciun locuitor nu are nevoie de vreun ajutor social. Primarul din Colibași, jud. Giurgiu caută de două luni de zile un tractorist căruia să-i ofere 1000 € în mănă, dar nu a găsit nici măcar un doritor. Este foarte mult de muncă în satul respectiv dar nu are cine să muncească. Din cauză că românii nu au dorit să muncească au fost angajaţi câteva zeci de sri lankezi şi indieni, „care au condiţii de lucru şi de cazare mai bune decât au românii noştri plecaţi să muncească în agricultură prin ţări străine”, potrivit Antena 3.

În satul Colibași, jud. Giurgiu este plin de solarii. Aparent familiile care locuiesc aici produc legumele necesare în propria lor grădină, ca de exemplu: rosii, castraveti, ardei, vinete, varza, salata, marar patrunjel si leustean. Aceștia muncesc de dimineata până seara. „Au rezistat și în pandemie, trag din greu să reziste și în vremuri cu război la granița și prețuri care au luat-o razna”, relatează aceeași sursă.

Sătenii se chinuie să vândă legumele în piețe

Nea Nelu din Colibasi munceste in agricultura de cand avea doar 12 ani. Acum deține 8 solarii. În total 6500 de metri pătrați. Acesta lucrează în solarii alături de soția lui și de băiatul lui dar și noroc. De 30 de ani duce la Piața din jud. Giurgiu roșii până în Covasna. Lucreaza cu sotia, baiatul si nora. Bărbatul speră să își permită să plătească benzina anul acesta pentru a putea să meargă la piețe să își vîndă roșiile. Românii speră să nu ne afecteze criza alimentară și să nu rămânem la mâna străinilor din punct de vedere al agriculturii .

„Avem capacitatea sa si exportam dar exista o problema. Consumatorul final ar rebui sa consume in primul rand produse romanesti pentru a asigura astfel si o siguranta a zilei de maine pentru fermieri.”, explică Irinel Crăciun, inginer agronom din Colibaşi.

Acesta mai spus că noi am avea nevoie de importuri doar în perioada friguroasă deoarece nu ne permitem să facem investiții. O soluție pentru a scădea prețurile ar putea să fie cea de asociere a producătorilor pentru a se diminua lanțul, de la fermieri la consumator. Astfel ar exista o altă putere de negociere și administrare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: