Redactia.ro
Home » Știri » Scandal după ce a ieșit Piedone primar. Tatăl unui tânăr mort la Colectiv amenință

Scandal după ce a ieșit Piedone primar. Tatăl unui tânăr mort la Colectiv amenință

Condamnat la 8 ani și 6 luni cu executare în dosarul „Colectiv”, Cristian Popescu Piedone a candidat și câștigat Primăria Sectorului 5. Controversatul politician mai bifează un nou mandat și o nouă funcție importantă, ca urmare a întârzierilor din justiție.

Fostul primar al primăriei Sectorului 4 și-a încheiat mandatul prin demisie și arest preventiv. Procesul pentru dosarul ,,Colectiv” este încă în curs la Curtea de Apel București. Dacă sentința în dosar ar fi tot condamnare, actualul primar ar urma să își piardă mandatul.

 

Val de nemulțumiri la adresa primarului Sectorului 5

Candidat din partea Puterii Umaniste, partid controlat de Dan Voiculescu,  Piedone a obținut 28% din voturile alegătorilor, în timp ce liberalul Cristian Băcanu a obținut 25,5 %. Primarul în funcție, Daniel Florea, candidat PSD, se află pe locul 3. Conform rezultatelor, Piedone are un avans de 3.000 de voturi în fața liberalului Băcanu.

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morți în tragedia de la clubul ”Colectiv”, reacționează în cazul alegerii lui Piedone ca primar al sectorului 5. Tatăl lui Alexandru Iancu(22 de ani), unul dintre cei 64 de tineri care au murit în ”Colectiv”, îndeamnă oamenii să protesteze. Eugen Iancu ar protesta față de justiție și  a „celor care cu mândrie populară îşi strigă susţinerea faţă de această justiţie”, potrivit adevărul.ro.

Mai mult, Eugen Iancu susține că Piedone a fost ales perfect legal pentru că situația democratică a făcut posibil acest lucru și pentru că alții nu și-au făcut datoria, scrie Hotnews.ro, citat de adevărul.ro.

Eugen Iancu este președintele Asociației Colectiv. ”Când ne va trece entuziasmul, ne va lovi realitatea. Cum schimbăm realitatea?”, a postat acesta într-un mesaj pe Facebook.

Dacă sunt vinovat, cetățenii nu mă vor vota. Să mă judece poporul, că la această primă instanță nu îmi spune ce lege am încălcat„, afirma Piedone în luna iunie odată cu depunerea candidaturii.

,,Colectiv”

Cristian Popescu Piedone a mai deținut funcția de primar, dar al Sectorului 4, între 2005 și 2015. Edilul a demisionat după tragedia d ela Colectiv unde și-au pierdut viața pe loc 64 de tineri. Mai mult, inițial, acesta a negat orice responsabilitate în această cauză. La cinci zile, Piedone și două angajate ale primăriei au fost arestați preventiv pe 7 noiembrie 2015, în urma deciziei Tribunalului București și puși în libertate pe 11 noiembrie, scrie romania.europaliberă.

După patru ani de la eschiderea dosarului, pe 16 decembrie 2019, Piedone a fost condamnat de Tribunalul București la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, scrie sursa citată. Edilul a făcut recurs și îți așteaptă decizia.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: