Redactia.ro
Home » Homepage » Scandal la nivel înalt. Mai mulți militari dau statul român în judecată

Scandal la nivel înalt. Mai mulți militari dau statul român în judecată

militari români

Scandal imens în MApN şi MAI. Sute de militari au dat în judecată cele două ministere pe motiv că soldele lor ar fi fost calculate greşit în mod intenţionat.

Câți bani a pierdut fiecare militar

Paguba ar fi de aproximativ 240.000 de lei, în ultimii trei ani, pentru fiecare militar în parte şi, de câteva luni, un nou scandal mocneşte în interiorul structurilor de apărare ale României.

De această dată este vorba despre sute de militari din toată ţara care susţin că le-au fost încălcate drepturile salariale şi că au primit salarii mult mai mici decât ar fi trebuit.

Mai mult decât atât, militarii susţin că statul, folosindu-se de anumite neclarităţi din Codul Muncii şi din legile speciale, le calculează greşit soldele în mod intenţionat, iar salariul încasat este mult mai mic decât ar fi corect. Angajaţii MApN au decis să nu mai permită astfel de abuzuri şi au dat deja în judecată MApN şi MAI.

Salariile profesorilor nu au crescut de la 1 septembrie

Salariile profesorilor nu vor crește de la 1 septembrie, așa cum era prevăzut, acest lucru nefiind inclus în proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanțelor.

„Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021″, prevede proiectul de OUG.

Cadrele didactice ar fi trebuit să primească de la 1 septembrie 2020 restul creșterilor salariale până la grilă prevăzută de Legea 153/2017.

Creșterea este prevăzută în acest moment de lege. Aceastăa ar fi cea de-a treia creștere și ultima pentru angajații învățământ. Ea era programată 1 septembrie 2020 la salariile de bază.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: