Redactia.ro
Home » Știri » Când se vor mări salariile angajaților din Sănătate. Declarațiile făcute de premierul Orban

Când se vor mări salariile angajaților din Sănătate. Declarațiile făcute de premierul Orban

Salariile în Sănătate ar putea crește

Ludovic Orban s-a întâlnit marți cu sindicatele din Sănătate pentru a vorbi despre criza sanitară produsă din cauza epidemiei de coronavirus.

Totodată, premierul a discutat în cadrul ședinței și despre posibilitatea măririi salariilor angajaților din sistemul medical.

Salariile în Sănătate ar putea crește. Declarațiile făcute de premierul Orban

Prim-ministrul României, Ludovic Orban s-a întâlnit marți cu sindicatele din Sănătate pentru a vorbi despre criza sanitară creată de coronavirus, dar și despre posibilitatea de măriri salariilor angajaților din sistemul sanitar.

După finalizarea ședinței, Orban a susținut un discurs public. Conform acestuia, creșterea salariilor în sănătate se ia în calcul pentru anul 2022, dar totul va depinde de analiza financiară cu care se va confrunta România.

„O să facem o analiză de impact și în măsura în care vom avem resurse suntem deschiși unei creșteri a salariilor la nivelul anului 2022. În cazul sporurilor de risc, nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care decide ce angajați au interacționat cu bolnavi sau suspecți COVID”, a declarat premierul Ludovic Orban.

La întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor a fost prezent și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a declarat la finalul ședinței că se caută soluții pentru creșterea palfonului ce vizează numărul de ore suplimentare.

Totodată, în timpul ședinței s-a discutat și despre adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală, despre identificarea soluțiilor pentru corectarea unor neechități salariale pentru anumite categorii din cadrul personalului sanitar, acordarea stimulentului de risc, dar și a sporurilor pentru personalul sanitar.

Ce se întâmplă cu sporurile de risc

Nelu Tătaru a precizat în această situație dialogul reprezintă o prioritate pentru toată echipa, lucrându-se la un act normativ care să permită o creștere salarială în cadrul direcțiilor de sănătate.

În ceea ce privește sprorurile de risc, Orban a declarat că nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care decide ce angajați au intrat în contact cu pacienții infectați cu coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: