Redactia.ro
Home » Știri » Medicii ar putea fi chemați din concediu pentru a gestiona criza sanitară. În ce condiții se poate întâmpla acest lucru

Medicii ar putea fi chemați din concediu pentru a gestiona criza sanitară. În ce condiții se poate întâmpla acest lucru

Medici

Medicii epidemiologi ar putea fi chemați din concediu la muncă, din cauza crizei sever ece există în țara noastră, anunță Horaţiu Moldovan, secretarul de stat în ministerul Sănătății.

Medicii, chemați din concediu pentru a gestiona criza sanitară

În cazul în care situația din țara noastră în ceea privește infecțiile cu coronavirus, atunci este necesar să fie luate măsuri pentru gestionarea acesteia. Potrivit secretarului de stat în ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, acest lucru se traduce prin faptul că medicii epidemiologi ar putea fi chemați inclusiv din concedii pentru a se întoarce la muncă.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că numărul medicilor de specialitate în ceea ce privește bolile infecțioase este oricum mic.

Acum, când mulți dintre ei au plecat în concediu, numărul acestora a scăzut dramatic.

Acum sunt necesare pârghiile legislative pentru ca medicii să poată trata pacienți infectați.

„În acest moment a scăzut numărul medicilor epidemiologi. Problema care se pune e de a avea instrumente legislative de a dispune de ei. Vidul legislativ a condus la situația pe care o avem astăzi. Situația a fost foarte bine controlată în timpul situației de urgență. Nu este foarte gravă, dar o putem controla”, a explicat secretarul de stat.

Criza de personal medical va fi gestionată, spune Horațiu Moldovan, cu ajutorul voluntarilor.

„În ceea ce privește doctorii și personalul vom merge pe voluntariat, dar putem și prin detașare. Fluctuația numărului medicilor are loc și din cauza concediilor. Medicii epidemiologi ar putea să fie chemați din concediu”, a declarat Horațiu Moldovan.

Chiar dacă situația descrisă pare a fi una dramatică, secratarul de stat în Ministerul Sănătății este de părere că vom reuși să gestionăm această criză, pentru că avem echipamentul tehnic necesar pentru a trece cu bine.

„Avem premisele că putem gestiona situația. Avem 1283 paturi ATI, 987 de paturi cu vetilatoare. Avem 297 de pacienți la ATI pentru pacienții cu COVID. Avem de trei ori mai multe patrui la nivelul țării. Sunt zone mai aglomerate, ca Bucureștiul, dar și zone mai bune”, a declarat Moldovan.

În țara noastră au fost confirmate marți 1.030 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai mare de la izbucnirea pandemiei, în luna februarie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: