Redactia.ro
Home » Știri » Scandal pe Facebook între Dan Negru și Generația de Aur. De ce a fost nemulțumit prezentatorul Tv

Scandal pe Facebook între Dan Negru și Generația de Aur. De ce a fost nemulțumit prezentatorul Tv

Dan Negru

Dan Negru a stârnit recent un val de reacții pe Facebook după ce a criticat evenimentul de retragere al „Generației de Aur” a fotbalului românesc. Prezentatorul TV a fost nemulțumit de faptul că organizatorii au omis să-l omagieze pe Cristian Țopescu, renumitul comentator sportiv, în cadrul meciului de retragere.

Dan Negru, scandal pe internet cu Generația de Aur

Dan Negru a postat pe 4 iunie un mesaj pe Facebook în care critica faptul că vocea emblematică a lui Cristian Țopescu nu a fost folosită în timpul meciului de retragere al Generației de Aur. Negru a cerut ca fragmente din comentariile lui Țopescu să fie difuzate pe stadion în timpul meciului, nu doar în pauză sau după meci.

„Toți l-au uitat! Le-o spun cu reproș și celor din Generatia de Aur. Vocea generației lor a fost Cristian Țopescu dar l-au uitat și ei. Am propus ca la meciul de retragere măcar câteva secunde să i se pună vocea lui Țopescu în difuzoarele stadionului! Și nu în pauză sau după meci că el n-a comentat pauzele meciurilor.Goooool Româniaaaaa…Nu s-a putut Ăștia suntem.

Vă mai spun o poveste neștiută a vocii de aur: Eram în TVR în 1998 când Țopescu avea funcția de director adjunct și toată televiziunea îl susținea pentru funcția de director general. Nu doar că nu a fost numit director dar a și fost dat afară din televiziune și în locul lui a fost numit un oarecare. Când noi am întrebat de ce un oarecare a fost pus în locul lui Țopescu ni se răspundea cu gestul clasic românesc: două degete puse pe umăr, în dreptul treselor.
Gooooooool Româniaaaaaaaa…
Atâta s-a putut !”, s-a arătat în postarea lui Dan Negru.

Negru a continuat postarea relatând o întâmplare din 1998 când Țopescu, pe atunci director adjunct la TVR, nu doar că nu a fost numit director general, dar a fost și dat afară din televiziune.

Reacțiile Generației de Aur

Postarea lui Dan Negru a atras rapid atenția, strângând peste 14.000 de like-uri, aproape 1000 de comentarii și 1900 de distribuiri. Generația de Aur a răspuns oficial abia două zile mai târziu, explicând că în pauza meciului de retragere au fost difuzate fragmente audio cu vocea lui Cristian Țopescu.

„Dan Negru, ne pare rău că ai ratat ultimul nostru meci, ieșirea din scenă a Generației de Aur și un record istoric al Arenei Naționale. Un eveniment atât de spectaculos și emoționant a avut un moment special dedicat chiar lui Cristian Țopescu, vocea marilor noastre performanțe de la Mondialul din 1994.

În pauza meciului, zecile de mii de oameni din tribune au fost teleportați în Pasadena din urmă cu 30 de ani prin intermediul acestui show surpriză construit în jurul fragmentelor audio cu vocea marelui Cristian Țopescu. Pe 25 mai, pe Arena Națională, la meciul nostru de adio, nu s-a auzit doar “Goool Ro-mâ-ni-aaa!!!”, ci și primul 11 din meciul cu Argentina, prezentat cu atât de multă emoție de acea voce inconfundabilă. Trecutul este ultimul lucru pe care l-ar uita Generația de Aur”, a fost răspunsul oferit de „Generația de Aur” la postarea prezentatorului.

Dan Negru a răspuns prompt la comentariul Generației de Aur

A specificat că el nu l-a auzit pe Țopescu în pauză și că vocea acestuia ar fi trebuit să fie folosită în timpul meciului, nu în pauze.

„Topescu n-a comentat în pauze. Eu nu am fost pe stadion ca mulți alții și noi nu l-am auzit pe Topescu în pauză! Noi îl știm pe Topescu comentănd meciul la TV, nu pe stadion. Atunci când a fost exclus de la TV a fost trimis să comenteze pe stadion. Așa a fost și acum? L-am retrogradat din nou de pe TV pe stadion? Tot în pauze, ca atunci ? Altfel, tot respectul pentru fotbalul acelor ani!”, a adăugat „regele audiențelor” la răspunsul oferit de „Generația de Aur”.

Scandalul dintre Dan Negru și Generația de Aur evidențiază o problemă mai amplă legată de omagierea personalităților care au contribuit semnificativ la sportul românesc. Cristian Țopescu a fost o figură emblematică pentru comentariile sportive, iar omisiunea sa în evenimentele de retragere ale Generației de Aur ridică întrebări despre modul în care sunt recunoscute meritele celor care au sprijinit sportul din afara terenului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: