Redactia.ro
Home » Știri » Scandal șocant în Grecia! O rețea de trafic de bebeluși a exploatat inuman zeci de românce pentru prelevare de ovule! Cât costa un nou-născut

Scandal șocant în Grecia! O rețea de trafic de bebeluși a exploatat inuman zeci de românce pentru prelevare de ovule! Cât costa un nou-născut

Scandal șocant în Grecia! O rețea de trafic de bebeluși a exploatat inuman zeci de românce pentru prelevare de ovule! Cât costa un nou-născut

Scandal șocant în Grecia! O rețea de trafic de bebeluși a exploatat inuman zeci de românce pentru prelevare de ovule! Iată cât costa un nou-născut!

O rețea de trafic de bebeluși a exploatat inuman zeci de românce pentru prelevare de ovule

Un scandal șocant de trafic de bebeluși și exploatare a femeilor a izbucnit în Grecia, dezvăluind o rețea infracțională internațională care a exploatat zeci de femei din România, Balcani și Europa de Est pentru prelevarea ilegală de ovule și adopții ilegale de copii. Autoritățile elene au intervenit decisiv, arestând nouă suspecți, inclusiv o româncă, și declanșând urmărirea internațională pentru alte două femei implicate.

Membrii acestei rețele malefice sunt acuzați de numeroase infracțiuni grave, inclusiv trafic de persoane, adopții ilegale, și încălcarea legilor privind reproducerile asistate medical. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, aceștia ar fi operat în întreaga zonă a insulei Creta, folosind o clinică medicală ca paravan pentru activitățile lor ilegale.

Traficul de ființe umane și exploatarea femeilor vulnerabile pentru prelevarea de ovule este o crimă abominabilă care a avut consecințe devastatoare asupra victimelor implicate. Printre victimele identificate până în prezent se numără tinere din diverse țări, inclusiv România, Ucraina, Republica Moldova, Albania, Bulgaria și Georgia. Aceste femei au fost ademenite într-o rețea de minciuni și manipulare, exploatate în mod nemilos și obligate să suporte intervenții medicale invazive în schimbul sumelor de bani.

Cât costa un nou-născut

Un aspect tulburător al acestui scandal este prețul pus pe viețile și trupurile victimelor. Rapoartele dezvăluie că un bebeluș putea fi cumpărat pe piața neagră cu sume cuprinse între 70.000 și 120.000 de euro. Beneficiarii acestei rețele criminale cuprindeau cupluri fără copii, cupluri de același sex și chiar bărbați singuri care nu puteau accesa tratamentele de fertilizare in vitro prin căile legale.

Autoritățile elene, sprijinite de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică și INTERPOL, au acționat ferm pentru destructurarea acestei rețele, aducând în fața justiției membrii implicați. Acuzațiile aduse acestora includ constituirea și aderarea la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, adopții ilegale, încălcări ale legilor medicale și multe altele.

O veste îngrijorătoare este faptul că coordonatorul acestei rețele infracționale a fost identificat ca fiind un medic ginecolog în vârstă de 73 de ani, amplificând șocul și repulsia față de nivelul de implicare al unui profesionist medical în astfel de activități ilegale și nemorale.

De asemenea, trei intermediari sau „brokeri” au fost dezvăluiți ca făcând parte din această rețea sinistră, recrutând femei din diverse țări și convingându-le să se supună practicilor ilegale în schimbul unor sume de bani. Această părte a rețelei operează în Atena, Salonic și chiar în România.

„Era o femeie din România care lucra în acest centru. Aceasta avea toate legăturile cu România – Atena și România – Salonic. Mai erau alți doi intermediari, unul în Salonic și unul în România, care găseau femeile și le aduceau – din România la Salonic și din Salonic la Chania cu toate cheltuielile plătite”, au declarat surse din anchetă pentru presa elenă.

Conform informațiilor apărute, femeia din România care lucra la clinica medicului în vârstă de 73 de ani părea să aibă responsabilitatea de a însoți femeile vulnerabile și, în colaborare strânsă cu ceilalți membri ai rețelei, de a se ocupa de nevoile lor esențiale. Aceasta includea asigurarea hranei, cazării și îngrijirilor medicale necesare până în momentul nașterii.

„Dar, în cele din urmă, nu le-au dat banii pe care i-au promis. Au profitat de ele. Li se dădea o sumă lunară cuprinsă între 300 și 600 de euro, în funcție de ceea ce făceau. Unele femei nu au devenit mame surogat, ci au donat ovule, material genetic, de care medicii se foloseau să insemineze alte femei”, au afirmat aceleași surse.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: