Redactia.ro
Home » Știri » Scandal SUA – Franţa. Trump a denunţat o „prostie” a preşedintelui francez Emmanuel Macron

Scandal SUA – Franţa. Trump a denunţat o „prostie” a preşedintelui francez Emmanuel Macron

Donald Trump a denunţat vineri o „prostie” a preşedintelui francez Emmanuel Macron, ameninţând să taxeze vinul franţuzesc drept represalii la impunerea unei taxe franceze asupra giganţilor americani din sectorul înaltelor tehnologii, aşa-numită taxă GAFA.

Franţa tocmai a impus o taxă digitală asupra marilor noastre companii tehnologice americane. Dacă cineva trebuie să le taxeze, ar trebui să fie ţara de origine, Statele Unite”, a postat pe Twitter preşedintele american. „Vom anunţa în curând o acţiune reciprocă substanţială după prostia lui Macron. Am spus mereu că vinul american este mai bun decât vinul franţuzesc”, a adăugat el.

Principalul său consilier economic, Larry Kudlow, a estimat mai devreme că acesta taxă este „o foarte, foarte mare greşeală”. „Nu suntem mulţumiţi că Franţa a mers mai departe cu acest soi de impozit asupra sectorului digital”, a declarat Kudlow pe canalul CNBC, potrivit Agerpres.

 

View this post on Instagram

 

#Repost @whitehouse

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

Taxa GAFA, acronim care desemnează giganţii industriei digitale Google, Amazon, Facebook şi Apple, creează o impozitare a marilor companii din sector nu numai pe profit, de multe ori declarat în ţări cu o fiscalitate foarte scăzută ca Irlanda, ci şi pe cifra de afaceri, aşteptând o armonizare a regulilor la nivelul OCDE.

În iunie, Donald Trump a lăsat deja să se înţeleagă că ar putea introduce taxe vamale suplimentare Franţei. El a argumentat atunci că trebuie să corecteze o concurenţă considerată „neloială”.

Etichete: