Redactia.ro
Home » Sport » Scandal uriaș în Japonia! Directorul comitetului de organizare a JO, demisionează

Scandal uriaș în Japonia! Directorul comitetului de organizare a JO, demisionează

Jocurile Olimpice 2020, Tokyo 2020,

Fostul premier japonez, Yoshiro Mori , în prezent directorul Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo își va da zilele următoare demisia. În scandal a intervenit și unul dintre cei mai importanți sponsori ai competiției.

Yoshiro Mori, în vârstă de 83 de ani a provocat un scandal uriaș în urma unor remarci sexiste. După ce a văzut reacțiile din presă, a anunțat în cadrul unei ședințe a Comitetului Tokyo-2020 că este dispus să-și dea demisia. De-a lungul timpului, Mori a făcut mai multe gafe. De această dată acesta a spus că este greu să lucrezi cu femeile.

„Le este greu să-şi termine intervenţiile. Consiliile de administrație cu multe femei durează mult timp. Dacă măreşti numărul de membri executivi femei şi dacă timpul de luare a cuvântului nu este limitat într-o oarecare măsură, le este greu să termine, ceea ce este enervant. Femeile au spirit de competiţie. Dacă una ridică mâna (n.r. – ca să intervină), celelalte cred că trebuie şi ele să se exprime. De aceea până la urmă vorbeşte toată lumea. Avem şapte femei în comitetul de organizare (al JO de Tokyo – n. r.), dar ele ştiu să rămână la locul lor”, a spus Yoshiro Mori la o ședință.

După aceste declarații 400 de voluntare pentru Jocurile Olimpice şi-au declinat angajamentele.
Potrivit presei din Japonia, locul său ar putea fi luat de Saburo Kawabuchi, în vârstă de 84 de ani. Fostul fotbalist este primar onorific al Satului Olimpic pentru Jocurile Olimpice 2020.

Naomi Osaka, mesaj pentru Yoshiro Mori

Jucătoarea de tenis, Naomi Osaka a declarat că fostul premier nipon este un ignorant, dacă face asemenea comentarii. Și guvernatoarea oraşului Tokyo, Yuriko Koike se gândește să ia măsuri, după ce în ultimele zile s-au primit peste 4.500 de mail-uri şi apeluri din cauza comentariilor sexiste. De asemenea există și o petiție semnată de 146.000 de persoane care cer să se ia măsuri. Astfel, Yuriko Koike anunță că va avea loc o ședință pentru a se lua o decizie în acest caz.
De asemenea unul dintre sponsorii competiției, Toyota și-a exprimat dezacordul față de remarcile lui Mori.

„Este regretabil că anumite comentarii ale preşedintelui Comitetului de organizare Tokyo-2020 diferă de valorile pentru care pledează Toyota”, a spus preşedintele director-general al grupului, Akio Toyoda.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: