Redactia.ro
Home » Știri » Statul Vatican vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Statul Vatican vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Statul Vatican vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Statul Vatican vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024. Vatican vrea să concureze în competițiile internaționale de sport și are în plan înființarea unui comitet olimpic. Proiectul are ca prim obiectiv, pe termen mediu, calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

Statul Vatican vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Conform Digi24, Vatican își exprimă dorința de a paricipa la Jocurile Olimpice din 2024. În momentul de față, Vatican are echipă de atletism, dar are în plan și dezvoltarea altor sporturi, printre care forbalul feminin.

Sportul profesionist a devenit o industrie. Trebuie să ținem cont de asta. Oamenii sunt atrași de spectacolul din sport și asta contează enorm. Putem ajuta această industrie a sportului să adopte un cod etic, a spus Sanchez de Toca, ministrul sportului din Vatican.

De asemenea, Comitetul va fi unul simbolic, pentru că pretinde că ar putea câștiga medalii. Acesta dorește doar să demonstreze faptul că valorile olimpice pot fi împărtășite de creștini. Vatican este un mic stat suveran care „funcționează” ca o enclavă, în Roma. Populația este de sub 1.000 de locuitori.

Citeste si:Descoperire șocantă de Crăciun. Fiica unui important afacerist a fost găsită moartă