Redactia.ro
Home » Știri » Scenă uluitoare în Parcul Carol din Capitală. Doi soldați, scuipați și înjurați de câțiva copii

Scenă uluitoare în Parcul Carol din Capitală. Doi soldați, scuipați și înjurați de câțiva copii

Scenă revoltătoare la Mormântului Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol, din Capitală. Un trecător prin zonă povestește cum câțiva copii s-au apropiat de soldații care păzesc mormântul istoric și au început să-i scuipe, să le adreseze injurii și să le arate semne obscene.

Scenă uluitoare în Parcul Carol din Capitală. Doi soldați, scuipați și înjurați de câțiva copii

Totul s-a întâmplat sub privirea celorlați oameni, adulți, care nu au ripostat, ci dimpotrivă, s-au amuzat. Asta în timp ce soldații nu au avut nicio reacție, stăteau neclintiți, ca de obicei și așa cum prevede conduita lor, de altfel.

”Patru puştani, nu mai mari de 12 ani, cred, s-au apropiat de soldaţii de gardă şi au început să scuipe înspre ei, de dincolo de semnul ce interzice trecerea. Înjurau şi le arătau degetul. Cei doi militari nu s-au mişcat un milimetru. Drama abia acum începe. Dacă ăştia mici erau doar nişte copii proşti, cei care treceau pe lângă ei erau adulţi. Nu doar că nimeni nu s-a oprit să pună capăt infamiei, dar majoritatea râdeau pe înfundate. Îşi plimbau pruncii în cărucioare şi se amuzau la batjocorirea soldatului necunoscut, a soldaţilor de gardă, a crucii şi a mormântului din care ţâşneşte flacăra veşnic aprinsă”, scrie Paul Palencsar pe pagina sa de facebook.

Oripilat de ceea ce a văzut, trecătorul a transmis un mesaj pentru cei care nu apreciază valorile țării.

”Ca popor, nu preţuim puţinii eroi adevăraţi pe care-i avem. Fluturarea steguleţelor tricolore în mâini, pe maşini şi balcoane e ipocrizie, reflex patriotard, de sorginte naţional-comunistă. Mulţi dintre noi nu credem în nimic, mai departe de progenituri, portofel şi burtă. Nu avem nimic sfânt. Totul e o glumă, un mişto, un banc. Trăim duplicitar, fals. Dramatic e nu că suntem o cultură mică, ci faptul că facem tot posibilul să rămânem aşa, mici, meschini, fără nobleţe sufletească”,  a mai scris Paul Palencsar.

Ce simbolizează Mormântului Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol

Mormântul Ostaşului Necunoscut a fost adus de la Mausoleul de la Mărăşeşti, pe 17 mai 1923. Cei care l-au construit au fost arhitecții Horia Maicu şi Nicolae Cucu. Mausoleul are o înălțime de 48 de metri. Mausoleul a fost inaugurat la data de 30 decembrie 1963. Granitul roşu şi negru folosit pentru realizarea mausoleui a fost adus din Suedia. Se spune că aici ar fi urmat să fie locul de veci al lui Nicolae Ceaușescu. Mausoleul se află în administrarea Primăriei Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: