Redactia.ro
Home » Știri » Teheranul anunţă că a omorât 80 de soldaţi americani în atacul cu rachete

Teheranul anunţă că a omorât 80 de soldaţi americani în atacul cu rachete

soldați

Cel puţin 80 de soldați americani au fost ucişi în atacurile cu rachete balistice lansate de Teheran asupra unor ținte americane din Irak, a anunțat miercuri dimineață televiziunea de stat iraniană.

Televiziunea de stat, citând un oficial de rang înalt din cadrul Gardienilor Revoluţiei, a relevat de asemenea că Iranul are în vedere alte 100 de ţinte în regiune dacă Washingtonul recurge la orice represalii. De asemenea, a indicat că elicoptere americane şi echipament militar au fost „grav avariate”.

15 rachete au lovit marți noapte baza aeriană al-Asad și baza miliară din Erbil, din vestul Irakului, care găzduiesc soldați americani, transmite Digi 24, care citează BBC. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite ar fi balistice. Teheranul a revendicat atacul și a spus că este riposta pentru uciderea generalului Qasem Soleimani, care a fost înmormântat marți. De asemenea, Iranul a transmis un avertisment către aliații americanilor.

Avion ucrainean cu 180 de persoane la bord prăbușit la scurt timp după decolarea de la Teheran. Nu există supraviețuitori

Operațiunea iranienilor s-a numit „Soleimani Martirul”, iar codul de atac a fost „O Zahra”, care face referire la fiica lui Mahomed. Teheranul afirmă că ora atacului – la 1:20 – nu este întâmplătoare, pentru că ora coincide cu momentul uciderii generalului Soleimani.

Prima reacție a președintelui Trump

Președintele Donald Trump a avut o primă reacție, pe Twitter, la câteva ore după riposta Iranului pentru moartea generalului Qasem Soleimani și după ce în prealabil a avut la Casa Albă o reuniune cu echipa de consilieri pe teme de securitate națională.

„Totul este bine! Iranul a lansat rachete asupra a două baze militare din Irak. Evaluarea victimelor și pagubelor este în desfășurare acum. Până acum, toate bune! Avem cea mai puternică și cel mai bine echipată armată din lume, de departe! Voi face o declarație mâine dimineață”, a scris Donald Trump pe Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: