Redactia.ro
Home » Știri » Avion ucrainean cu 180 de persoane la bord prăbușit la scurt timp după decolarea de la Teheran. Nu există supraviețuitori

Avion ucrainean cu 180 de persoane la bord prăbușit la scurt timp după decolarea de la Teheran. Nu există supraviețuitori

GALERIE FOTO (2) avion

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 180 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează Reuters, citând presa iraniană. Nu există supraviețuitori.

Aeronava este un Boeing 737 aparținând companiei Ukraine International Airlines și avea ca destinație Kievul.

ACTUALIZARE 7:30 Televiziunea de stat iraniană anunță că „nu sunt supraviețuitori” în cazul avionului prăbușit, relatează The New York Times.

Potrivit primelor informații furnizate de presa iraniană, aeronava ar fi avut dificultăți tehnice. Potrivit imaginilor încărcate pe YouTub de un localnic, avionul pare a fi în flăcări în timp ce se prăbușește.

ACTUALIZARE 6:50 Echipele de salvare au fost trimise la locul catastrofei, lângă aeroport. „Avionul este în flăcări, dar am trimis echipaje și poate vom putea salva niște pasageri”, a declarat șeful serviciilor de urgență iraniene la televiziunea de stat iraniană.

Majoritatea pasagerilor de la bord au murit, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului. Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu pot interveni, pentru că totul este în flăcări în prezent, a declarat oficialul.

CRASHED / A Boeing 737-800 (UR-PSR, delivered in July 2016) Ukraine International with 167 passengers + 9 crew crashed…

Publicată de Aeronews pe Marţi, 7 ianuarie 2020

Nu este deocamdată clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak ce găzduiesc militari americani. Potrivit Pentagonului, cel puțin 12 rachete au vizat aceste baze, dar nu este clar de unde exact au fost trase. Atacul a fost revendicat de Gardienii Revoluției, corpul de armată care apără regimul politic de la Teheran.

Cel puțin 13 rachete au lovit marți noapte baza aeriană al-Asad și baza miliară din Erbil, din vestul Irakului, care găzduiesc soldați americani, transmite Digi 24, care citează BBC. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite ar fi balistice. Teheranul a revendicat atacul și a spus că este riposta pentru uciderea generalului Qasem Soleimani, care a fost înmormântat marți. De asemenea, Iranul a transmis un avertisment către aliații americanilor.

Operațiunea iranienilor s-a numit „Soleimani Martirul”, iar codul de atac a fost „O Zahra”, care face referire la fiica lui Mahomed. Teheranul afirmă că ora atacului – la 1:20 – nu este întâmplătoare, pentru că ora coincide cu momentul uciderii generalului Soleimani.

Prima reacție a președintelui Trump

Președintele Donald Trump a avut o primă reacție, pe Twitter, la câteva ore după riposta Iranului pentru moartea generalului Qasem Soleimani și după ce în prealabil a avut la Casa Albă o reuniune cu echipa de consilieri pe teme de securitate națională.

„Totul este bine! Iranul a lansat rachete asupra a două baze militare din Irak. Evaluarea victimelor și pagubelor este în desfășurare acum. Până acum, toate bune! Avem cea mai puternică și cel mai bine echipată armată din lume, de departe! Voi face o declarație mâine dimineață”, a scris Donald Trump pe Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: