Redactia.ro
Home » Știri » Scenarii oficiale pentru acest an şcolar: Evaluarea Națională în august și BAC în septembrie

Scenarii oficiale pentru acest an şcolar: Evaluarea Națională în august și BAC în septembrie

scenarii oficiale

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a declarat că cele trei scenarii oficiale la care se lucrează la Ministerul Educației în prezent nu implică înghețarea anului școlar.

Cel mai optimist scenariu care ar putea fi luat în calcul este cel în care anul școlar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist, cel în care examenele naționale și admiterea la facultate vor fi la finalul lunii august, jumtatea lunii septembrie.

Cele trei scenarii oficiale

Sorin Cîmpeanu a explicat ce înseamnă aceste scenarii probabile.

Scenariul 1 (optimist)

„Cursurile se reiau în luna mai, iar examenele de Bacalaureat, Evaluarea Națională, Admiterea la liceu și Admiterea în universități se desfășoară pe calendarul existent.

Scenariul 2 (intermediar)

Reluarea cursurilor în luna iunie-iulie presupune faptul că examenele naționale ca Evaluarea Naționala, Bacalaureatul sunt amânate, dar pentru perioade mici de timp. În acest scenariu vacanța de vară se scurtează.

Scenariul 3 (pesimist)

Reluarea cursurilor are loc în luna august, iar examenele de Bacalaureat, Evaluarea Națională, precum și cele de licență la facultate vor avea loc la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie.

Admiterea la facultate ar putea fi programată la jumătatea lunii septembrie.

În scenariul 3 vacanța de vară va fi folosită pentru încheierea situației pentru anii de studiu, pentru susținerea examenelor”, a declarat fostul ministru pentru Edupedu.ro.

De ce nu trebuie să se repete anul școlar

Sorin Câmpeanu a declarat la Realitatea Plus că nu are cum să fie repetat anul școlar în condițiile în care peste 70% din materia de anul acesta a fost predată, iar în această perioadă a cursurilor suspendate „profesorii au dat dovadă de o implicare extraordinară în predarea online”.

„Niciunul dintre scenarii nu ia în calcul înghețarea sau repetarea anului școlar. Nici nu ar avea cum să se întâmple asta în condițiile în care 70% din materie fost ocupată predată”, a spus fostul ministru. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat deja că cel mai probabil școlile vor fi închise până după Paște.

Ieri, după ce vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că unul dintre scenariile la care lucrează autoritățile ar fi înghețarea anului școlar, ministrul Educației Monica Anisie a dezmințit informația și a declarat pentru Edupedu.ro că nu este luat în calcul scenariul înghețării anului școlar: „în ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: