Redactia.ro
Home » Știri » Scenariu sumbru prezentat de Raed Arafat. Coronavirus va ucide 12% din populația României

Scenariu sumbru prezentat de Raed Arafat. Coronavirus va ucide 12% din populația României

Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a transmis că am putea ajunge la 2.800 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, iar numărul morților ar putea fi unul tragic.

Scenariu sumbru prezentat de Raed Arafat

Raed Arafat a explicat că pandemia de coronavirus din țara noastră ar putea ajunge să ucidă 70 de oameni pe zi și 2.800 de îmbolnăviri noi zilnic. Lunar, în țara noastră ar fi peste 2.000 de decese. Acest lucru înseamnă că 12% din populația României ar fi ucisă de coronavirus.

Niște estimări făcute de specialiști pentru țara noastră, în ceea ce privește pandemia de coronavirus, arată că situația din România va fi dramatică.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că orice scenariu este posibil, în condițiile în care măsurile de protecție socială nu sunt respectate.

De asemenea, Raed Arafat a făcut încă o dată apel la populație pentru a respecta măsurile impuse de autorități pentru a evita pe cât posibil contaminarea cu COVID-19.

„Orice scenariu este făcut pe bază de calcule matematice și orice scenariu poate să devină adevărat dacă nu se iau măsuri. Noi, clar, la acest moment, am recomandat și recomandăm în continuare respectarea măsurilor de distanțare și a măsurilor precum portul măștii, portul măștii în anumite zone, în aer liber, reducerea programelor în zonele de distracție sau unde există un contact mai intens între oameni de la o anumită oră.

Raed Arafat, semnal de alarmă pentru români

Acestea sunt măsuri care, dacă urmărim țările europene, România nu e singura care le ia. (…) Indiferent cât s-a încercat să se bată joc chiar de măsurile care se iau, totuși măsurile care s-au luat în România sunt în consens cu măsurile care se iau în alte țări”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat s-a arătat nemulțumit de cei care susțin că purtarea măștii de protecție le îngrădește libertatea și a argumentat că „se bate joc” de aceste măsuri și de eforturile tuturor de a preveni infecțiile.

„Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine. Eu nu vreau să mă infectez.

Se bate joc de măsurile care sunt preventive, care ajută populația să limiteze răspândirea virusului și care ne ajută să reducem impactul pe terapie intensivă, și se confundă cu așa-zisa libertate absolută a individului de a face orice dorește”, a mai spus Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: