Redactia.ro
Home » Coronavirus » Scenariul 4 Coronavirus. Propunerea ministrului Sănătății care va afecta tot personalul medical din România

Scenariul 4 Coronavirus. Propunerea ministrului Sănătății care va afecta tot personalul medical din România

GALERIE FOTO (2) scenariul 4

Dacă în România vor fi confirmate mai mult de 2.000 de îmbolnăviri, se va activa scenariul 4. Noul ministru al Sănătății Nelu Tătaru propune ca toate cazurile ușoare să fie tratate acasă, în mare parte de voluntari, iar medicii confirmați, cu simptomatologie ușoară să meargă în continuare la spital.

Schimbările la nivel local în lupta cu noul coronavirus au fost anunțate vineri, în cadrul unei conferințe de presă, la care a participat și premierul Ludovic Orban.

„Vom regândi ca cei care sunt cu simptomatologie ușoară și medie să fie tratați acasă, sub supraveghere medicală, în mare parte și de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale, cu simptomatologie ușoară vor merge chiar în spitale și vor îngriji bolnavii cu COVID”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Antena 3.

Peste 150 de cadre medicale infectate

Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, la data de 26 martie, la nivel național, erau 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a făcut publice noi date despre personalul medical din România deja infectat cu noul virus după cum urmează:

  • 70 medici
  • 50 asistente medicale
  • 15 infirmiere
  • 1 îngrijitoare
  • 17 personal auxiliar

Iată şi judeţele din care provin cadrele medicale infectate cu virusul Sars-COV-2

Cele mai multe cadre medicale infectate sunt din Suceava – 90. Următoarea locaţie cu cadre medicale diagnosticate cu coronavirus este Bucureşti unde s-au înregistrat până în prezent un număr de 36 de cadre medicale. Hunedoara ocupă locul 3 în acest top nefericit până acum s-au înregistrat 12 cazuri de coronavirus printre cadrele medicale.

Medici, asistente medicale, infirmiere, personal auxiliar infectaţi au fost raportaţi şi în Arad – 2 cazuri, în Constanţa -1 caz, în judeţul Covasna – 5, Iaşi – 3 , în judeţul Neamţ – 2, Vrancea – 2.

Situație dramatică la Suceava

Cel mai afectat e Spitalul Județean Suceava, care s-a închis . Nu mai puțin de 90 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare.

Spitalele din România „cad” unul după altul, pe măsură ce sunt identificați pacienți depistați pozitiv la testele pentru coronavirus. Cel mai recent exemplu: Spitalul Obregia din București, unde 70 de cadre medicale au fost puse în izolare, după ce un pacient care a ajuns la acest spital în data de 19 martie a fost confirmat cu coronavirus abia miercuri, 25 martie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: