Redactia.ro
Home » Știri » Scene cumplite pe o plajă din Hurghada. Un bărbat a fost atacat și ucis de rechini sub privirile neputincioase ale altor turiști

Scene cumplite pe o plajă din Hurghada. Un bărbat a fost atacat și ucis de rechini sub privirile neputincioase ale altor turiști

rechinul mako

În data de 8 iunie, un bărbat rus a pierit în urma unui atac de rechin în timp ce se afla în apele Mării Roșii, în orașul Hurghada din Egipt. Incidentul tragic s-a petrecut pe plaja hotelului „Dream Beach”. Martorii afirmă că partenera bărbatului a reușit să se salveze.

Un bărbat din Rusia a pierit în urma unui atac al reginilor în apele din Hurghada

Mai mulți turiști au fost martori ai atacului și au povestit, aflați în stare de șoc, imaginile pe care le-au văzut și care îi vor urma mult timp de acum înainte. „Fata a reușit să scape. Este un lucru groaznic, rămășițele acestui bărbat zac acolo. Tremur. Chiar în fața ochilor mei, rechinul l-a mâncat pe bărbat”, a declarat o turistă din Rusia, martoră a atacului rechinului. Potrivit primelor informații, bărbatul decedat este cetățean al Federației Ruse.

Aceasta nu este singura situație în care turiștii au pierdut viața în apele Mării Roșii, pe plajele din Hurghada. În 2022, două femei, una austriacă și cealaltă româncă, și-au găsit sfârșitul după ce au fost atacate de rechini în timp ce înotau în Marea Roșie.

Cum trebuie să acționezi în cazul unui atac al rechinilor

Iată sfaturile de care orice turist care este victima unui atac al rechinilor ar trebui să țină cont

Menține-ți calmul: Este crucial să rămâi cât mai calm și să îți păstrezi controlul. Panica poate să agraveze situația.

Protejează-ți părțile vulnerabile: Dacă poți, încearcă să îți protejezi partea corpului expusă, cum ar fi abdomenul și spatele, și încerca să îți ții membrele în siguranță.

Lovituri precise și puternice: Dacă te afli într-o situație în care rechinul te atacă, lovește-l în ochi, branhii sau nas. Acestea sunt zonele sensibile ale rechinului și pot încetini atacul.

Apără-te cu obiecte: Dacă ai la îndemână obiecte precum scuturi de surf sau alte instrumente solide, folosește-le pentru a te apăra. Poți încerca să lovești rechinul cu aceste obiecte pentru a-l respinge.

Încearcă să ieși din apă într-un mod sigur: Dacă reușești să te desprinzi de rechin, încearcă să ieși din apă cât mai repede posibil, fără să faci mișcări bruște care ar putea atrage atenția altor rechini.

Caută imediat ajutor medical: Indiferent de gravitatea rănilor suferite, este important să soliciti ajutor medical imediat după un atac de rechin. Chiar și rănile minore pot prezenta riscul de infecție.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: