Redactia.ro
Home » Știri » Scene dramatice în spitale. Medicii sunt puși în fața unor situații dificile

Scene dramatice în spitale. Medicii sunt puși în fața unor situații dificile

În România nu mai există spitale COVID și non-Covid. Medicii sunt puși în fața unor situații dificile.

 

Scene dramatice

Situația se înrăutățește în spitalele din România. Medicii sunt puși în fața unor situații greu de imaginat. Mai mult, nu mai există spitale COVID și spitale non-Covid. Medicii trebuie să gestioneze simultan tratarea pacienților care au boli grave, în timp ce îi păstrează și al distanță de cei infectați cu noul coronavirus. Situația este revoltătoare în spitalele din România. Pacienții infectați cu noul coronavirus sunt din ce în ce mai mulți, iar spațiile de cazare sunt insuficiente pentru aceștia. Marți, din cei 80 de pacienți care au ajuns la spitalul Floreasca, 35 au avut un test pozitiv de coronavirus.

La spitalul Floreasca, situația este una dramatică. Aparatele de ventilație sunt întrerupte doar de salvările care vin una după alta.

″Aici vedem mulţi pacineti infectaţi, unii supecti care se confirmă apoi infectaţi. Am ajuns să închidem tot mai multe camere de gardă cu suspiciuni, ne desfăşurăm activitatea de medicină de urgenţă cu cazurile normale în cât mai puţine spaţii. Suntem foarte aglomeraţi”, este declarația unui medic rezident.

Pe holurile spitalelor există și culoare speciale și zone de decontaminare, inclusiv a aerului. Fiecare pacient este tratat ca un purtător al infecției și nu se mai face diferențierea între pacienții covid și cei care nu au lluat virusul.

″Ne protejăm ca şi cum toţi ar putea fi infectaţi cu Sars-Cov-2”a declarat un medic.

La Spitalul Floreasca, toate locurile destinate pacienților care au COVID sunt ocupate. 10 pacienți suntb la terapie intensivă, în timp ce alți 15 sunt în saloane. Dacă un pacient infectat este dus din camera de izolare la terapie intensivă ori la ambulanță, tot spitalul este anunțat prin intermediul unei stații. Astfel, culoarul prin care trece pacientul este eliberat iemdiat. s

În fiecare salon există și o încăpere în care personalul medical se schimbă și se decontaminează după fiecare intervenție.

 

Declarațiile medicilor

”Am o fetiţă. Acum e cu bunicii. Sincer, îmi e foarte frică. Zilnic avem contact cu pacienţi şi nu ştiu ce duc acasă. Când merg acasă, ea ştie: mami se dezinfectează şi apoi ne iubim şi ne îmbrățișăm″, a fost declarația unui alt medic.

Pe de altă parte, însoțitorii pacienților nu mai au acces în spitale. Este îngreunată munca medicilor de persoanele care explică oamenilor care etse motivul din cauza căruia nu po intra în spitale.

 ″A fost o situație la limită am avut în toate spaţiile pe lângă pacienţii obişnuiţi, adică pacienţii care nu erau suspecţi am avut circa 20 de persoane în acelaşi timp şi asta e limita pe care o puteam. Din acel moment ne trebuie altceva în plus pentru că nu mai putem″⁣, a declarat un alt medic cu privire la locurile din spitale.

”Sortăm pacienţi şi iar îi resortăm şi iar mutăm ca să putem decontamina”, a spus Simona Luisa Coorina, medic primar în medicină de urgență.

Astăzi au fost înregistrate 9.799 de cazuri noi de coronavirus, 1.092 de pacienți fiint internați la ATI. 203 decese au fost declarate astăzi.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: