Redactia.ro
Home » Homepage » Scene revoltătoare: Profesorul, în vârstă de 68 de ani, care ar fi abuzat o minoră la meditații a fost lăsat în libertate

Scene revoltătoare: Profesorul, în vârstă de 68 de ani, care ar fi abuzat o minoră la meditații a fost lăsat în libertate

Un profesor de 68 de ani este acuzat că a abuzat o elevă în timpul orelor de meditații.

Un profesor pensionar în vârstă de 68 de ani, fost consilier local și director de liceu în Olt, acuzat că ar fi abuzat sexual o elevă de 14 ani în timpul meditațiilor la matematică, a fost eliberat după ce a fost reținut inițial pentru 24 de ore. Ancheta este în desfășurare, iar bărbatul este acum cercetat sub control judiciar.

Ce au transmis părinții minorei

Presupusul incident a avut loc pe 31 ianuarie 2024, iar părinții minorei au depus o plângere la poliție după ce aceasta le-a relatat despre presupusa agresiune. Bărbatul, care oferea meditații la matematică acasă la el, ar fi fost reținut pentru 24 de ore, însă ulterior eliberat sub măsura controlului judiciar.

Sub control judiciar, profesorul are obligația de a se prezenta la secția de poliție ori de câte ori este solicitat. De asemenea, i s-a interzis să mai ofere meditații copiilor în prezent.

„La data de 31 ianuarie 2024, polițiștii Secției 16 au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, fiica lui minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi fost victima unei infractiuni de agresiune sexuală, bănuit de comiterea faptei fiind meditatorul ei. Cazul a fost preluat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sector 4, iar în urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, s-a stabilit că, la data de 31 ianuarie 2024, în timp ce se aflau la o adresă din Sectorul 4, unde desfășura o ședință de pregătire la o materie, împreună cu minora, bărbatul în vârstă de 68 de ani, prin constrângere morală, constând în aceea că i-ar fi creat victimei o stare de temere, raportată la calitatea pe care o avea, ar fi agresat-o sexual pe aceasta.”, se arată într-o informare emisă de Poliția Capitalei.

Casa profesorului a fost percheziționată

Polițiștii au desfășurat cercetări și percheziții la domiciliul profesorului în urma sesizării, iar ancheta va încerca să clarifice circumstanțele exacte ale presupusului abuz. Conform informării emise de Poliția Capitalei, incidentul ar fi avut loc în timpul unei ședințe de pregătire, unde, prin constrângere morală, profesorul ar fi agresat sexual fata minoră.

Măsura controlului judiciar asigură supravegherea activităților suspectului în așa fel încât să nu constituie un risc pentru victimă sau pentru comunitate. Interdicția de a oferi meditații copiilor vine în contextul protejării altor posibile victime și prevenirea unor situații similare în viitor.

În timp ce profesorul pensionar este acum sub control judiciar, anchetatorii vor continua să strângă dovezi și să investigheze cazul pentru a stabili cu certitudine circumstanțele faptei și pentru a lua măsurile legale adecvate în funcție de rezultatul anchetei.

Ancheta rămâne în atenția autorităților, iar comunitatea așteaptă cu interes evoluția cazului pentru a vedea justiția făcându-și cursul într-un caz atât de sensibil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: