Redactia.ro
Home » Homepage » Scene șocante într-un liceu din România: O elevă de 17 ani a căzut de la etaj

Scene șocante într-un liceu din România: O elevă de 17 ani a căzut de la etaj

O elevă a căzut de la etaj în Cluj.

Un incident tragic a avut loc la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, unde o elevă se află în stare gravă la spital după ce a căzut de la etaj. Evenimentul șocant a avut loc în timpul orelor de limba engleză, iar tânăra a căzut de la etajul I al școlii, în fața colegilor și a profesoarei.

Autoritățile au intervenit de urgență în acest caz

La ora aproximativă a incidentului, echipele de pompieri și SMURD din Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit prompt pentru a acorda asistență medicală de urgență tinerei care a suferit multiple leziuni în urma căderii. Transportată la spital, victima era conștientă și cooperantă, fiind supusă imediat tratamentului necesar.

Potrivit informațiilor oferite de poliție, eleva în vârstă de 17 ani ar fi căzut de pe un pervaz al sălii de clasă, însă circumstanțele exacte ale incidentului urmează să fie stabilite în cadrul anchetei. Un echipaj medical a acordat ajutorul calificat și a efectuat transportul la spital pentru investigații suplimentare, iar autoritățile continuă să cerceteze împrejurările în care s-a produs tragedia.

„La data de 22 aprilie, în jurul 14.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că la o unitate de învățământ din municipiu, o elevă din clasa a X-a ar fi căzut de la etajul 1 al clădirii. Din primele verificări efectuarea a reieșit că minora, în vârstă de 17 ani, ar fi căzut de pe un pervaz al sălii de clasă, în codiții ce urmează a fi stabilite în cadrul anchetei.

La fața locului a intervenit de urgență un echipaj medical pentru a-i acorda ajutorul calificat, fiind transportată la spital pentru mai multe investigații. În continuare se efectuează cercetări pentru a fi stabilite împrejurările în care a avut loc incidentul și pentru a se lua măsurile legale”, conform IPJ Cluj.

Conform relatărilor preliminare, incidentul s-ar fi petrecut în timp ce eleva se deplasa către colegii din spatele clasei, iar profesoara intervenea în discuția cu un alt elev. Observând-o pe pervazul geamului, cadrul didactic a încercat să intervină, însă tânăra a căzut înainte de a putea fi oprită.

Tânăra ar suferi de depresie

Directorul liceului a informat imediat Inspectoratul Școlar Județean Cluj despre incident conform protocoalelor de urgență. Evenimentul a șocat comunitatea școlară și a generat o anchetă amănunțită pentru a clarifica circumstanțele tragice.

„Astăzi, 22.04.2024, între orele 14:00-15:00, respectiv la ora de limba engleză, în prezența colegilor și a doamnei profesoare. Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență unei tinere care a căzut de la etajul I al unității de învățământ, Liceul de Arte Plastice, “Romulus Ladea” Cluj-Napoca.

Echipajele operative au găsit tânăra în stare de conștiență, era cooperantă și prezenta multiple traumatisme. Echipajul SMURD i-a acordat asistență medicală de urgență, ulterior fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj, citați de Știri de Cluj.

Conform Știri de Cluj, tânăra ar fi suferit de depresie și ar fi recurs la gestul extrem în timpul școlii. Incidentul tragic aduce în prim plan necesitatea unei atenții sporite asupra sănătății mintale a tinerilor și a resurselor disponibile pentru a oferi sprijin și consiliere adecvată în astfel de situații dificile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: